Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/10/2013

Δήλωση του Δημήτρη Τσουκαλά, βουλευτή επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ, υπεύθυνου Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: Η «συνέργεια» ανδρών της ΥΑΤ και χρυσαυγιτών και η «επίκαιρη» απουσία του Υπουργού "Θεωρίας των Δύο Άκρων"...

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στις 07.10.13, απευθυνόμενη στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με την «συνέργεια» ανδρών της ΥΑΤ και χρυσαυγιτών στην προσπάθεια ανάσχεσης και διάλυσης της αντιφασιστικής διαδήλωσης για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 18.09.2013 στο Κερατσίνι. Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της ακραίας και βίαιης καταστολής, μέσα από τις γραμμές των ανδρών της ΥΑΤ εμφανίστηκαν αρκετοί «αγανακτισμένοι πολίτες», οι οποίοι πετροβολούσαν ανενόχλητοι τους διαδηλωτές, χωρίς να συλληφθούν ή έστω να παρεμποδιστούν. Αποκαλύφθηκε από τον Τύπο ότι στην ομάδα αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιζε γνωστός χρυσαυγίτης, μέλος του Πυρήνα Νίκαιας της Χ.Α. και συναγελαζόμενος με τον δολοφόνο Ρουπακιά.

Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης, όπου ο Υπουργός θα έδινε εξηγήσεις και θα έπαιρνε θέση γιʼ αυτήν την «παρά φύσιν συνέργεια», ορίστηκε για τις 14.10.13. Όμως, ο Υπουργός διεμήνυσε ότι δεν μπορεί να παραβρεθεί, ʽλόγω ανειλημμένων υποχρεώσεωνʼ. Θα ήταν μια παραδεκτή δικαιολογία αναβολής της συζήτησης, αν αυτό δεν αποτελούσε συνήθη πρακτική των στελεχών της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού περιλαμβανομένου, να αποφεύγουν συστηματικά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τις «ενοχλητικές» παρεμβάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό και το πιο επικίνδυνο είναι ότι αυτήν την περίοδο η ηγετική ομάδα της Ν.Δ., με αιχμή της λόγχης το πολιτικό κατώγειο της «μονταζιέρας», περνά σε μια νέα φάση ιδεολογικής και πολιτικής επίθεσης εμφυλιοπολεμικής έμπνευσης, ενάντια στο λαϊκό κίνημα γενικά και στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα. Με τη στρατηγική της έντασης και της ανιστόρητης αθλιότητας «των δύο άκρων», επιχειρείται να ισοσκελιστούν οι εντυπώσεις από την καθυστερημένη αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στις εγκληματικές ενέργειες της Χ.Α., να στριμωχτεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των συνεχών αναφορών στον αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές, με στόχο να εκληφθεί ως «ανομία» και γενικά να συνδεθεί προβοκατόρικα η δράση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αξιόποινες πράξεις.

Εξαιρετικά διάτρητη είναι η εκστρατεία του Μαξίμου, όπου πρωτοστατεί ο Υπουργός των δύο άκρων και που αφήνει σκόπιμα να αιωρούνται υπόνοιες για την εμπλοκή του ΣΥΡΙΖΑ στην τραγωδία της Marfin, αν και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταδίκασε άμεσα, αποφασιστικά και ρητά το γεγονός. Είναι η κυβέρνηση που απέκρυπτε τον φάκελο της τραγικής υπόθεσης από τον περασμένο Μάιο και τον εμφάνισε τώρα δίκην ταχυδακτυλουργού. Άκρως επικίνδυνη επίσης για τη δημοκρατία, την πολιτική ομαλότητα, και την ιστορία αυτού του τόπου συνιστά η διασπορά υπονοούμενων για «εσχάτη προδοσία» μελών ή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί είναι τάχα «πράκτορες ξένων δυνάμεων»!

Αυτό έχει να προτείνει για την Ελλάδα του 21ου αιώνα η ηγετική ομάδα Σαμαρά, ο κ. Δένδιας και οι μνημονιακοί τους σύμμαχοι: Όπισθεν ολοταχώς, στη 10ετία του ʼ50, των διώξεων, της αντικομουνιστικής υστερίας, του κράτους έκτακτης ανάγκης, των ξερονησιών και της πολιτικής ανωμαλίας! Ας γνωρίζει όμως η κυβέρνηση και ο κ. Δένδιας προσωπικά, πως το ποτάμι δεν μπορεί να γυρίσει πίσω και όπως είπε ο Ηράκλειτος «δις ες τον αυτόν ποταμόν ουκ αν εμβαίης»…

To Γραφείο Τύπου