Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/10/2013

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ προς τον Υπουργό Υγείας: Μη υπογραφή της σύμβασης για την αποκατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (Πρώην “Άγιος Ανδρέας”) με τον ανάδοχο κατασκευαστή

Όπως είναι γνωστό, το κεντρικό 8οροφο κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών (πρώην ''Αγιος Ανδρέας'') που επλήγη από τον σεισμό του Ιουνίου 2008, έχει τεθεί από τότε εκτός λειτουργίας, με συνέπεια τον κατακερματισμό των ιατρικών υπηρεσιών του και την νοσηλεία των ασθενών σε τρία διαφορετικά κτίρια που απέχουν αρκετά μεταξύ τους και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην διαχείριση των ασθενών αλλά και στην ασφαλή αντιμετώπισή τους. Ταυτόχρονα με τις μετακινήσεις που υποβάλλονται οι ασθενείς, αυξάνεται εκτός των άλλων και το συνολικό κόστος λειτουργίας του Νοσοκομείου αλλά και επιβαρύνεται το ΕΚΑΒ με τις διακομιδές που καλείται να εξυπηρετήσει.

Το έργο αποκατάστασης του κεντρικού κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας μόλις από τον Σεπτέμβριο του 2011 με προϋπολογισμό 20.739.217 Ευρώ και φορέα υλοποίησης την ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ.

Μέχρι σήμερα ωστόσο δεν έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο κατασκευαστή αν και έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες του διαγωνισμού.

Επειδή είναι γνωστό ότι η προγραμματική περίοδος ΕΣΠΑ λήγει στο τέλος του 2013 και η σύμβαση του έργου έπρεπε να είχε υπογραφεί 25 μήνες πριν από την λήξη της προγραμματικής περιόδου.

Ερωτάται ο Υπουργός:

1. Γιατί η ανάδοχος εταιρεία δεν έχει ακόμη υπογράψει την σύμβαση του έργου ως έχει υποχρέωση;

2. Τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο προκειμένου να επισπευθεί η υπογραφή της σύμβασης ώστε να μην χαθεί η χρηματοδότηση και ακυρωθεί το έργο;

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων:

Αιτούμεθα την κατάθεση εγγράφων σχετικών με την διαδικασία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την αποκατάσταση του κτιρίου όπου στεγάζεται το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (πρώην “Άγιος Ανδρέας”) και την πράξη κατακύρωσης του έργου στην ανάδοχο εταιρεία.

Οι ερωτώντες και αιτούντες βουλευτές

Μαρία Κανελλοπούλου

Βασίλης Χατζηλάμπρου