Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
29/01/1998

Ημερίδα "Το βιβλίο, ένα μέσο που δεν γερνάει"

Πραγματοποιήθηκετην Τετάρτη 28/1 με ιδιαίτερη επιτυχία, παρουσίαπολλών ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων στοΠνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων, η Ημερίδαπου διοργάνωσε το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΝ μεθέμα “Το βιβλίο, ένα μέσο που δεν γερνάει”

Την Ημερίδα άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε το βιβλίο σαν μια διαρκή πηγή αναζητήσεων και απαντήσεων, ένα πεδίο αγωνίας και βασανιστικής σκέψης, μέσο διακίνησης ιδεών, γνώσης, γνωριμίας και μάθησης στην άνυδρη εποχή μας.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε:

“Το βιβλίο αποτελεί σύμβολο αξιών και μέσο αναζήτησης της ατομικής και συλλογικής υπόστασης. Για το ΣΥΝ το βιβλίο είναι μόνιμα στην επικαιρότητα και θα παραμείνει όσο παραμένει αναντικατάστατος ο επικοινωνιακός ρόλος της γραπτής γλώσσας.

Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη στη διάδοση του μέσου.

Έχω προτείνει συγκρότηση διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό μιας μακρόπνοης πολιτικής, την εποπτεία και τον έλεγχό της.

Υπάρχει ανάγκη ζωής για ιδέες και στόχους που ξεπερνούν την μικροπολιτική συγκυρία.

Η πνευματική αντίσταση στον καθημερινό ξεπεσμό υπηρετείται από το βιβλίο και τους εργάτες του αλλά και από πρωτοβουλίες τέτοιων εκδηλώσεων που εκφράζουν την κοινωνία της τέχνης και των πολιτών και αξιώνουν την αναζωογόνηση της πολιτικής με τον πολιτισμό.”

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ευχαρίστησε τους ανθρώπους εκείνους της τέχνης και των γραμμάτων που συνέβαλαν στην πραγμάτωση και την επιτυχία της εκδήλωσης με τις παρεμβάσεις και ομιλίες τους και συγκεκριμένα τον Σπύρο Τσακνιά, την Αλεξάνδρα Κορωναίου, τον Βαγγέλη Χατζηβασιλείου, τον Γιώργη Γιατρομανωλάκη, τον Αρη Μπερλή , τον Κυριάκο Ντελόπουλο και την Κατερίνα Σχοινά.

Τέλος υποσχέθηκε πως η σημερινή εκδήλωση ήταν η πρώτη μιας σειράς ανάλογων πρωτοβουλιών που θα αναλάβει ο ΣΥΝ στο χώρο της τέχνης και του πολιτισμού.

To Γραφείο Τύπου