Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/04/2005

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, αναφορικά με τις δηλώσεις της διοίκησης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ για τις ανατιμήσεις

Οι δηλώσεις της διοίκησης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ με τις οποίες απειλούν να μεταφέρουν στην κατανάλωση, με μπαράζ ανατιμήσεων στα προϊόντα τους, το κόστος των προστίμων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, συνιστούν ωμό και κυνικό εκβιασμό. Όπως ωμός εκβιασμός είναι και οι πρόσθετες απειλές τους πως θα διακόψουν κάθε διάλογο, για ζητήματα συγκράτησης των τιμών, με την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση απέναντι σε τέτοιου είδους εκβιαστικές πρακτικές, που πλήττουν το καταναλωτικό κοινό, σε μια περίοδο, μάλιστα, καλπάζουσας ακρίβειας, οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα για να προστατεύσει τους καταναλωτές από την επιχειρηματική ασυδοσία και κερδοσκοπία. Η επίκληση των νόμων της ελεύθερης αγοράς και της ελεύθερης διαμόρφωσης των τιμών δεν μπορεί να είναι το διάτρητο πρόσχημα εναρμονισμένων εκβιαστικών πρακτικών με την κυβέρνηση στο ρόλο του θεατή και θύματα τους ανυπεράσπιστους καταναλωτές.

To Γραφείο Τύπου