Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/10/2013

Περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξανδρούπολης με την βουλευτή Αʼ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου

Περιοδεία στην πόλη της Αλεξανδρούπολης με πολυπληθές κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας και την παρουσία της βουλευτού Αʼ Θεσσαλονίκης Δέσποινας Χαραλαμπίδου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Οκτώβρη. Η περιοδεία ξεκίνησε με επίσκεψη στο ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης και στον ΕΟΠΠΥ όπου η αντιπροσωπεία συνομίλησε με εργαζόμενους και πολίτες για τα προβλήματα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, για τον προβληματικό θεσμό του ΕΟΠΠΥ και για τα εργασιακά ζητήματα των εργαζομένων.

Στην συνέχεια το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε συνάντηση με το σωματείο της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης. Στην εκτενή συζήτηση που ακολούθησε αναδείχθηκαν τα ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης ανά την Ελλάδα αλλά και πιο συγκεκριμένα η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης. Η ΔΕΥΑΑ αν και είναι μία βιώσιμη, πλήρως ανταποδοτική επιχείρηση και δεν επιβαρύνει στο ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό, βιώνει τις καταστροφικές πολιτικές που επιφυλάσσουν τα μνημόνια για το σύνολο του κόσμου της εργασίας. Αν και στην ΔΕΥΑΑ υπήρχαν μέχρι και πριν 2 χρόνια 126 εργαζόμενοι, σήμερα και με την απαγόρευση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ οι εργαζόμενοι φτάνουν μόλις τους 72, πράγμα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε παραχώρηση αρμοδιοτήτων της ΔΕΥΑΑ σε ιδιώτες εργολάβους με ταυτόχρονη πτώση της ποιότητας των υπηρεσιών αλλά και αύξηση του κόστους που επωμίζονται οι πολίτες  Οι εργαζόμενοι έχουν ενταχθεί στο ενιαίο μισθολόγιο και έχουν υποστεί μία τεράστια μείωση στο εισόδημά τους και επιπλέον η κυβέρνηση περιορίζοντας τις δυνατότητες υπεροριών τους στις 2 την ημέρα, δείχνει αδιαφορία για περιπτώσεις που επιβάλλουν την υπερωριακή εργασία των εργαζομένων όπως σε περίπτωση καταιγίδας, οδηγώντας τους να δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες ουσιαστικά απλήρωτοι, ενώ δεν έχουν ενταχθεί στα ανθυγιεινά επαγγέλματα οι εργαζόμενοι στον βιολογικό καθαρισμό, στην αποχέτευση καθώς και οι υδραυλικοί. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από την κοινοβουλευτική ομάδα για τα σχετικά ζητήματα και δεσμεύθηκε στην υποστήριξη των αιτημάτων των εργαζομένων. Επιπλέον ζήτησε από τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το νερό ως δημόσιο αγαθό κόντρα στις προθέσεις κυβέρνησης και τρόικας που δρομολογούν την ιδιωτικοποίησή του.

Η περιοδεία συνεχίστηκε με επίσκεψη στον ΟΑΕΔ Αλεξανδρούπολης, όπου η αντιπροσωπεία συνομίλησε με εργαζόμενους και ανέργους που βρίσκονταν εκεί, σχετικά με το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία, για την πολιτική για την εργατική κατοικία και άλλα ζητήματα, καταλήγοντας στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός αγωνιστικού μετώπου ανέργων και εργαζομένων που θα ανατρέψει τις μνημονιακές πολιτικές και θα διώξει μια για πάντα τους εμπνευστές τους.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου συναντήθηκε με εργαζόμενους της κλωστοϋφαντουργίας ΟΤΤΟ Έβρος, οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις αποζημιώσεις τους. Τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε διαβούλευση με την παρουσία της βουλευτού και συνδικαλιστικούς φορείς της πόλης όπου αναπτύχθηκαν τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο των κλάδων από τις εγκληματικές πολιτικές των μνημονίων και αναγνωρίστηκε η ανάγκη ανατροπής τους από ένα μαζικό πολιτικό κίνημα.

Για το Σάββατο 5 Οκτώβρη ο ΣΥΡΙΖΑ Αλεξανδρούπολης έχει προγραμματίσει συνέντευξη τύπου και περιοδεία με την κ. Χαραλαμπίδου στα μαγαζιά της αγοράς της πόλης. Η επίσκεψη της βουλευτού στην Αλεξανδρούπολη θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα με την συμμετοχή της στην συζήτηση με θέμα ««Η Νεολαία στο στόχαστρο του Μνημονίου. Εξαθλίωση – ανεργία – φασισμός» που πραγματοποιείτε στα πλαίσια του Φεστιβάλ των Νέων ΣΥΡΙΖΑ Έβρου στο πάρκο Ακαδημίας, στις 7.30μμ.

To Γραφείο Τύπου