Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
06/02/1998

Επίσκεψη του ΣΥΝ στον καταυλισμό Κούρδων στο Λουτράκι

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝστον καταυλισμό των Κούρδων στην ΠεραχώραΛουτρακίου

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ με τον Πρόεδρο Ν.Κωνσταντόπουλο, την Α.Φιλίνη, μέλος της Π.Γ., τον Σπ.Δανέλλη, βουλευτή, τους Π.Αθανασόπουλο και Δ.Σουλιώτη, μέλη της ΚΠΕ, και το Ν.Πιέρρο, γραμματέα της Ν.Ε. Κορίνθου, επισκέφθηκαν σήμερα τον καταυλισμό των Κούρδων στην Περαχώρα Λουτρακίου. Προσέφεραν συμβολική βοήθεια που συγκέντρωσαν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Επιτροπή Αλληλεγγύης του ΣΥΝ για τους Κούρδους.

Μετά την επίσκεψη, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε δηλώσεις:

"Επισκεφθήκαμε τους Κούρδους στην κατασκήνωση της Περαχώρας, εκδηλώνοντας την πολιτική και ανθρώπινη αλληλεγγύη μας. Οι Κούρδοι εξοντώνονται και ξεκληρίζονται συστηματικά. ΄Οσα γίνονται σε βάρος τους στην Τουρκία, το Ιράκ, το Ιράν και άλλες χώρες, είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Η σφαγή και η φυγή των Κούρδων ντροπιάζει τον αιώνα μας. Οι Κούρδοι είναι πολιτικοί πρόσφυγες που ζητάνε πατρίδα, ελευθερία, δουλειά και ανθρώπινη ζωή. Η Ελλάδα της αλληλεγγύης πρέπει να δώσει το παρόν. Οι κοινωνικές οργανώσεις, οι κινήσεις πολιτών, η αυτοδιοίκηση να προσφέρουν στηρίγματα ζωής Και η ελληνική κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλία για διεθνή διάσκεψη για το Κουρδικό πρόβλημα και να προχωρήσει στις διαδικασίες αναγνώρισής τους ως πολιτικών προσφύγων και χορήγησης πολιτικού ασύλου".

To Γραφείο Τύπου