Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/10/2013

Δήλωση Χρήστου Καραγιαννίδη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δράμας, σχετικά με τον εμπαιγμό της κυβέρνησης στους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ.

Στις 3-9-2013 28 βουλευτές και βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στα Υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των εργαζόμενων στις ΔΕΥΑ.

Συγκεκριμένα, τα Υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όφειλαν, προκειμένου να δοθεί το επίδομα στους δικαιούχους, να εκδώσουν μέχρι τις 30-6-2013 Κοινή Υπουργική Απόφαση για το σύνολο των φορέων που εποπτεύουν. Παρότι η πλειοψηφία των δικαιούχων φορέων απέστειλε τις απαιτούμενες αιτήσεις, η Κοινή Υπουργική Απόφαση δεν εκδόθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι εργαζόμενοι να χάσουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών απαντά στην ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι αρμόδιο να απαντήσει είναι το Υπουργείο Οικονομικών. Με τη σειρά του το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τους βουλευτές, -ίνες του ΣΥΡΙΖΑ ότι η προθεσμία για την έκδοση της σχετικής απόφασης παρήλθε άπρακτη από τα Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επομένως «το ζήτημα θεωρείται λήξαν».

Η κυβέρνηση, δηλαδή, δεν αναλαμβάνει την ευθύνη της ολιγωρίας της και δεν θα αναλάβει καμιά πρωτοβουλία να διορθώσει τη ζημία που παράνομα υπέστησαν οι εργαζόμενοι,-ες των ΔΕΥΑ, βυθιζόμενη για ακόμη μια φορά στην ανυποληψία και τη γελοιότητα. Οι λεονταρισμοί του κ.Σαμαρά εντός κ εκτός συνόρων δεν πείθουν πια κανέναν, παρά μόνον τους ευυπόληπτους συμβούλους του..

To Γραφείο Τύπου