Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
06/02/1998

Αρνηση του Πρωθυπουργού να συναντηθεί με αγρότες και συνταξιούχους

Δήλωση του Ν.Κωνσταντόπουλουγια την άρνηση του κ.Σημίτη να δεχτείαντιπροσωπείες αγροτών και συνταξιούχων

(από την συνέντευξη του Ν.Κωνσταντόπουλου κατά την περιοδεία αντιπροσωπείας του ΣΥΝ στο Λουτράκι)

"H άρνηση του κ. Σημίτη να δεχτεί τους αγρότες και τους συνταξιούχους που αντιμετωπίζουν εξουθενωτικές οικονομικές πιέσεις, αποδεικνύει ότι ο κ. Πρωθυπουργός φοβάται να έλθει πρόσωπο με πρόσωπο με τα εκρηκτικά προβλήματα της κοινωνίας. Φοβάται να δει στα ματια τα θύματα των αδιέξοδων πολιτικών που εφαρμόζει και η δική του κυβέρνηση, όπως έκαναν και οι προηγούμενες. Φοβάται να αναλάβει ο ίδιος προσωπικά δεσμεύσεις, αφήνοντάς τα όλα στον κοινωνικό αυτοματισμό κι όποιος αντέξει.

Αυτός, όμως, που μένει κλεισμένος πίσω από τις πόρτες του γραφείου του δεν μπορεί να νιώσει την αγωνία του ελληνικού λαού. Αυτός που ασχολείται μονάχα με τη δική του εικόνα και τους μηχανισμούς επικοινωνίας, δεν μπορεί να έχει πραγματική εικόνα των προβλημάτων του κόσμου, δεν μπορεί να δώσει συγκεκριμένες λύσεις.

΄Οποιος δεν έχει τη διάθεση και τη δύναμη να βγει ο ίδιος μπροστά και να αναζητήσει προσωπικά μέσα από διάλογο λύσεις, δεν μπορεί να εμπνεύσει το λαό, δεν δικαιούται να ζητάει συναίνεση στην πολιτική του και πολύ περισσότερο δεν δικαιούται να ζητάει θυσίες.

Ο κ. Σημίτης οφείλει να καταλάβει ότι υπάρχει σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, που έχει εγκατασταθεί στο εσωτερικό της πολιτικής μας ζωής και γίνεται εκρηκτικό με την κυβερνητική του τακτική. Ο κυβερνητικός αυταρχισμός έρχεται από το παρελθόν. Η κοινωνική αλληλεγγύη εξασφαλίζει το μέλλον, την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη".

To Γραφείο Τύπου