Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
18/10/2013

Δήλωση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη: «Ο φασισμός παραμένει ασύλληπτος»

Άλλη μια «Μανωλάδα» εμφανίστηκε προχτές – αυτή τη φορά στη Μεσσαρά Ηρακλείου. Η εγκληματική επίθεση των κτηνοτρόφων στους Πακιστανούς εργάτες δείχνει την πορεία μιας χειμαζόμενης κοινωνίας προς την εξαθλίωση και την εξαχρείωση. Το «έγκλημα» των Πακιστανών εργατών ήταν η απόφαση τους να μην εργαστούν για μια ημέρα, όντας απλήρωτοι και οι εργοδότες τους αποφάσισαν να τους τιμωρήσουν, σαν να είναι ιδιοκτησία τους!

Ακόμα και σε περιόδους «παχιών αγελάδων» (όπως η περίοδος του «εκσυγχρονισμού»), η παραγωγή της χώρας βασίστηκε σε σύγχρονους σκλάβους, Έλληνες και ξένους. Πλέον, καθώς βυθιζόμαστε ολοένα πιο βαθιά στην κρίση των Μνημονίων, κινδυνεύουμε να χάσουμε και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Παράλληλα, ενώ το δικαστικό σίριαλ της «Χρυσαυγιάδας» συνεχίζεται, ο φασισμός και ο ρατσισμός κυκλοφορούν εκεί έξω... «ασύλληπτοι».

Αντί, λοιπόν, η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τα κυρίαρχα ΜΜΕ να θέτουν ψευτοερωτήματα και ψευτοδιλήμματα για το τι είναι «βία» ή «φασισμός», ας δούμε όλοι κατάματα την αλήθεια: ο ξυλοδαρμός των μεταναστών εργατών στη Μεσσαρά είναι η βία, είναι ο φασισμός!

Οι μετανάστες εργάτες δεν πρέπει να απελαθούν.

Για το θέμα αυτό, όπως και για την αντιμετώπιση γενικότερα των περιστατικών ρατσιστικής βίας θα επισκεφθούμε τη Δευτέρα την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.

To Γραφείο Τύπου