Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
18/02/1998

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ στα ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ο Πρόεδρος τουΣυνασπισμού Ν.Κωνσταντόπουλος, ο Στ.Πιτσιόρλας,μέλος της Π.Γ. και ο Στεφ. Λαιμός, μέλος της ΚΠΕ,επισκέφθηκαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Μετά τις συναντήσεις της αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με τη Διοίκηση των Ναυπηγείων και με το Σωματείο Εργαζομένων, δήλωσε τα εξής:

"Ο ΣΥΝ δίνει έμφαση στην ενίσχυση του τομέα κατασκευής κι επισκευών πλοίων. Στην Ελλάδα υπάρχει ένα ισχυρό ναυπηγικό δυναμικό, που μπορεί να δώσει στα ελληνικά ναυπηγεία ανταγωνιστικές δυνατότητες.

Αυτο το επιβεβαιώνει και η σημερινή επίσκεψη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου υπάρχει παραγωγικότητα, εργασιακή ειρήνη, γνώση του αντικειμένου και σχεδιασμός εκσυγχρονιστικών προγραμμάτων.

Η κυβέρνηση οφείλει να αποκτήσει πολιτική για τον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα. Το πρόβλημα δεν είναι “κρατικοποίηση ή ιδιωτικοποίηση κι ας κόψουν μετά τον λαιμό τους”. Η κυβέρνηση οφείλει να ανταποκριθεί στην υποχρέωση ολοκλήρωσης του προγράμματος παραγγελιών του ΟΣΕ, να πάρει αποφάσεις και να προωθήσει τα σχετικά εξοπλιστικά προγράμματα, να ενισχύσει με χρηματοπιστωτικά μέτρα την κατασκευή και ανανέωση του εμπορικού στόλου και των πλοίων της ακτοπλοϊας στα ελληνικά ναυπηγεία.

Είναι αναγκαία μια νέα ναυπηγική πολιτική, με πρόγραμμα τουλάχιστον δεκαετίας και με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, στην εξειδίκευση σε συγκεκριμένους τύπους πλοίων, στις γραμμές παραγωγής και την αξιοποίηση των θέσεων εργασίας".

To Γραφείο Τύπου