Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
21/10/2013

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ: Στόχος Διοίκησης και Υπουργείου η συκοφάντηση όσων αντιστέκονται και διεκδικούν

Με αφορμή το πρόσφατο «επεισόδιο» στο νοσοκομείο, άρχισε να εξελίσσεται μια επιχείρηση στοχοποίησης και διαβολής τόσο του συνδικαλιστικού οργάνου των γιατρών και των εργαζομένων του νοσοκομείου, όσο και του «συνήθως ύποπτου» ΣΥΡΙΖΑ. Στην επιχείρηση αυτή πρωτοστατεί ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει ψευδέστατα στο twitter ότι μεταξύ των «κουκουλοφόρων» υπήρχε εργαζόμενος του Νοσοκομείου και γιʼ αυτό το λόγο διέταξε ΕΔΕ, αλλά και ο Διοικητής του Νοσοκομείου που θέλει να πάρει τη «ρεβάνς» από το «ενοχλητικό» σωματείο των νοσοκομειακών γιατρών. Προστέθηκε και στέλεχος της τοπικής ΝΔ που «ανακάλυψε» μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των συμμετεχόντων στη διαμαρτυρία που είχε οργανώσει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ και το Σωματείο Εργαζομένων, λες και είναι έγκλημα η στήριξη μια κινητοποίησης που στόχο είχε να αναδείξει τα προβλήματα του Νοσοκομείου, την διαχρονική συνεισφορά των εργαζομένων στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και την υποχρέωση της Πολιτείας να καλύπτει η ίδια τις ανάγκες του ΕΣΥ σε υποδομές και εξοπλισμό και όχι να προσφεύγει σε δωρητές και ευεργέτες.

Η «λαθροχειρία» που γίνεται είναι η ταύτιση μιας συνδικαλιστικής διαμαρτυρίας (για την οποία κάποιοι μπορούν να διαφωνούν αλλά έτσι είναι η Δημοκρατία) στην οποία συμμετείχαν γιατροί και εργαζόμενοι του νοσοκομείου, συνδικαλιστές από άλλα Σωματεία της πόλης και απλοί πολίτες, με μια ενέργεια (ψεκασμός με σπρέι των καμερών παρακολούθησης) που πραγματοποιήθηκε 2 ώρες πριν από ανθρώπους που επέλεξαν να δράσουν ανώνυμα και απρόσωπα. Ούτε συνάφεια λοιπόν προκύπτει ούτε συνδικαλιστική ή πολιτική κάλυψη αυτής της ενέργειας. Όλα τα υπόλοιπα είναι μεθοδευμένο κυβερνητικό σχέδιο μετάθεσης ευθυνών στους εργαζόμενους για όλα τα προβλήματα του Νοσοκομείου και του ΕΣΥ, αλλά και συκοφάντησης του συνδικαλιστικού κινήματος και της Αριστεράς ως υποκινητών της βίας και της ανομίας στη χώρα.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι αυτές τις μέρες, με αιχμή τα γεγονότα της Κέρκυρας, όλη η επικοινωνιακή γραμμή του Υπουργού Υγείας εστιάζεται στη δήθεν «φαυλότητα» και τους «τραμπουκισμούς» των συνδικαλιστών στα δημόσια νοσοκομεία. Χρειάζεται μεγάλο  θράσος για να εγκαλείς όσους διαμαρτύρονται για την καταστροφή που «παράγει» η πολιτική σου, ως εχθρούς του ελέγχου, του νόμου και της τάξης. Και ακόμα περισσότερο, είναι ακραίος κυνισμός να θεωρείς πως όσοι από φόβο ή απελπισία δεν αντιδρούν, ότι συμφωνούν με τα κυβερνητικά μέτρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σέβεται και τιμά πρωτίστως τον καθημερινό μόχθο των γιατρών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου για την παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας. Ακριβώς γιʼ αυτό θα συνεχίσει να στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους για να επιβιώσει και να αναβαθμιστεί το μοναδικό δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα του Νομού μας, που κινδυνεύει να συντριβεί μέσα σε ένα περιβάλλον κατεδάφισης και διάλυσης της δημόσιας περίθαλψης λόγω των μνημονιακών μέτρων. Θεωρούμε ότι μόνο με ένα ευρύτατο κοινωνικό μέτωπο υπεράσπισης του δικαιώματος όλων των ανθρώπων στην Υγεία, μπορούμε να ελπίζουμε σε μια βελτίωση των υπηρεσιών και στην αποκατάσταση της υστέρησης του Νομού μας στον τομέα της δημόσιας περίθαλψης. Την σωστή ιατρική-νοσηλευτική φροντίδα και την αξιοπρέπεια των ασθενών του τόπου μας την εγγυούνται οι άνθρωποι του νοσοκομείου που με εντιμότητα, επάρκεια και υπευθυνότητα πασχίζουν, κάτω από άθλιες εργασιακές και μισθολογικές συνθήκες, για το καλύτερο. Και οι πολιτικές ηγεσίες και οι Διοικήσεις, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να σέβονται τον κόπο τους και να αναγνωρίζουν την προσφορά τους και όχι να τους αντιμετωπίζουν ως «εσωτερικό εχθρό» και υπονομευτές του «εθνοσωτήριου» έργου τους.

Όσοι νομίζουν ότι με «επικοινωνιακά κόλπα», με σκευωρίες, με επένδυση στην ανιστόρητη, πολωτική και διχαστική θεωρία των 2 άκρων, θα αλλάξουν το κλίμα υπέρ της κυβέρνησης και θα εμποδίσουν την δημοκρατική πολιτική ανατροπή που έχει ανάγκη η χώρα και η κοινωνία, είναι βαθειά γελασμένοι.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ