Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/04/2005

Σχετικά με τις δηλώσεις Μητσοτάκη για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Δήλωση του Δ.Στρατούλη, μέλους της ΠΓ και υπεύθ. Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ

Σχετικά με τις δηλώσεις Μητσοτάκη για αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, δήλωσε τα εξής:

Οι σχεδόν όμοιες δηλώσεις των κ.κ. Μητσοτάκη, Γκαργκάνα και Κυριακόπουλου έρχονται να στηρίξουν τις αντικοινωνικές επιλογές της κυβέρνησης και να δημιουργήσουν κλίμα για την προώθηση των νέων, ήδη προσχεδιασμένων, κυβερνητικών αντιλαϊκών μέτρων, για σκληρότερη λιτότητα, για μεγαλύτερο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, για πλήρη κονιορτοποίηση των εργασιακών σχέσεων, για περιορισμό των κοινωνικών δαπανών και για αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η πρόταση Μητσοτάκη για «εθελοντική» παράταση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων κατά δύο χρόνια, δηλαδή από τα 65 στα 67 χρόνια είναι μια πολύ επικίνδυνη πρόταση για δύο λόγους:

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι το ασφαλιστικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με κόλπα που ανοίγουν δρόμους για την επιδείνωση των όρων της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, αλλά με πολιτικές μείωσης της ανεργίας, με καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και της φοροκλοπής, με γενναία οικονομική ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος από το κράτος.

Ο ΣΥΝ καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους να απαντήσουν στις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές πολιτικές και στις προτάσεις του Μητσοτάκη και των ομοίων του με ένταση των αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους.

To Γραφείο Τύπου