Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
20/02/1998

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΝ στα ΕΛΔΑ

Επίσκεψη τουΠροέδρου του Ν.Κωνσταντόπουλος και του βουλευτήΣπ.Δανέλλη στα Ελληνικά Διϋλιστήρια Ασπροπύργου

Μετά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με τη Διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων ο Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε:

"Είχαμε μία ενημερωτική συζήτηση με τη Διοίκηση των Διϋλιστηρίων και με τους εργαζόμενους. Ο τομέας της ενέργειας έχει κρίσιμη στρατηγική σημασία για τη χώρα και την ανάπτυξή της. Στο ενεργειακό τομέα συντελούνται ραγδαίες εξελίξεις τις οποίες πρέπει να τις παρακολουθήσει η Ελλάδα γιατί οι ανταγωνισμοί είναι μεγάλοι και οι διαπλοκές επίσης είναι εξουθενωτικές. Χρειάζεται σύγχρονη, αποτελεσματική, ευέλικτη ενεργειακή πολιτική. Η κυβέρνηση δεν έχει σύγχρονη εθνική πολιτική για την ενέργεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι και η Εθνική Επιτροπή Ενέργειας, που έχει θεσμοθετηθεί το 1995, δεν έχει συγκροτηθεί και δεν λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Τα προβλήματα της ενεργειακής πολιτικής δεν αντιμετωπίζονται αποσπασματικά. Ούτε η μετοχοποίηση του Ομίλου της ΔΕΠ είναι η λύση. Εκείνο που χρειάζεται τούτη την ώρα είναι το σύγχρονο μάνατζμεντ, είναι η αποδοτικότητα και η παραγωγικότητα, η αξιοποίηση του προσωπικού, η οργάνωση του Ομίλου, τα επενδυτικά προγράμματα και τα επιχειρησιακά σχέδια.

Ο όμιλος των επιχειρήσεων της ΔΕΠ είναι ανταγωνιστικός και κερδοφόρος. Και πρέπει να ενισχυθεί ο όμιλος αυτών των επιχειρήσεων με μια σύγχρονη πολιτική για την ενέργεια και με τις αναγκαίες ρυθμίσεις για την αναδιάρθρωση των μονάδων και της λειτουργίας τους, ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του ανταγωνισμού, των νέων αγορών και των απαιτήσεων της Ε.Ε. για την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει με υπεύθυνο και σωστό τρόπο τις προτάσεις τους, η συμβολή τους είναι δεδομένη στην εξασφάλιση της σημερινής αποδοτικότητας, κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων του ομίλου. Εκείνο που χρειάζεται είναι να υπάρξει επιτέλους και μια συγκροτημένη, ολοκληρωμένη εθνική πολιτική για την ενέργεια. Για τον ρόλο του διϋλιστηρίου, για τον ρόλο του φυσικού αερίου, για τον τρόπο με τον οποίον ιεραρχούνται οι προτεραιότητες και αναδιαρθρώνονται οι επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους".

To Γραφείο Τύπου