Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/09/2013

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και συντεταγμένα από την Πολιτεία  η εγκληματική δράση των νεοναζί στη χώρα μας.  Ήρθε η ώρα η Χρυσή Αυγή να τεθεί ενώπιον του νόμου.

Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην ανοχή, να μπει ένα τέλος στο χάιδεμα από  μερίδα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στις ανιστόρητες εξισώσεις που αντικειμενικά αθωώνουν και νομιμοποιούν πολιτικά την εγκληματική δραστηριότητα των νεοναζί στη χώρα μας.

Μαθαίνω ότι ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και του φασισμού. Ειλικρινά θλίβομαι γι αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς σήμερα θα ζητήσουμε από τον Πρόεδρο της Βουλής έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας, προκειμένου ανοιχτά και μπροστά στο λαό να καταθέσουμε τις προτάσεις και τις θέσεις μας για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης των νεοναζί. Και βεβαίως, ανεξάρτητα από την ανταπόκριση ή όχι του προέδρου της Βουλής, με τη νέα Σύνοδο θα ζητήσουμε Προ Ημερησίας Διάταξης συζήτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εγγυητής της ομαλότητας και των δημοκρατικών θεσμών και μαζί με την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να απομονώσουμε τους εγκληματίες και να προστατέψουμε την κοινωνία από τη βαρβαρότητα.

To Γραφείο Τύπου