Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
25/10/2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη στοχοποίηση των δομών αλληλεγγύης από την κυβέρνηση

Τη στιγμή που εκατομμύρια πολίτες είναι αποκλεισμένοι από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη η μνημονιακή κυβέρνηση στοχοποιεί τις δομές αλληλεγγύης. Η χτεσινή έφοδος των διωκτικών αρχών στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και στους Γιατρούς του Κόσμου, αποτελεί ακραίο παράδειγμα κυβερνητικού αυταρχισμού, με την κυβέρνηση να ποινικοποιεί  μετά τους κοινωνικούς αγώνες, την κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη.

Οι κοινωνικές δομές αλληλεγγύης συνιστούν νησίδες αντίστασης σε μια κοινωνία που υποφέρει από τη φτώχεια και την ανεργία, και παρόλο που δεν μπορούν να αναπληρώσουν τις ελλείψεις του κοινωνικού κράτους, εντούτοις προσφέρουν τεράστιο κοινωνικό έργο. Η επίθεση της κυβέρνησης σε αυτές τις δομές αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά το αυταρχικό της πρόσωπο και τη μεγάλη της ενόχληση στην αυτοοργάνωση της κοινωνίας και στις αντιστάσεις της στη μνημονιακή καταστροφή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό όλων όσοι αγωνίζονται ενάντια στη διάλυση του κοινωνικού κράτους και προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες προς τα ασθενέστερα στρώματα που τόσο τις έχουν ανάγκη.

To Γραφείο Τύπου