Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/04/2005

Αλ.Αλαβάνος: Αποσύρω την ερώτησή μου για τους ΧΥΤΑ

Απέσυρε μέσα στη Βουλή την επίκαιρη ερώτησή του για τους ΧΥΤΑ στη Δυτική Αττική, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, διαμαρτυρόμενος για την απουσία των συναρμόδιων Υπουργών -Εσωτερικών, Δημ. Διοίκησης και Αποκέντρωσης και ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.- από τη συζήτηση της ερώτησης και την αντικατάστασή τους από τον Υφυπουργό Εσωτερικών.

Η παρέμβαση του Αλ. Αλαβάνου μέσα στη Βουλή έχει ως εξής:

«Θέλω να αποσύρω την ερώτησή μου. Θεωρώ μεγάλη προσβολή προς το Κοινοβούλιο και προς τα άλλα πολιτικά κόμματα το γεγονός ότι σε ερώτηση προέδρου κόμματος, η οποία απευθύνεται σε δύο Υπουργούς, κανείς από τους Υπουργούς δεν έρχεται να απαντήσει και δεν υπάρχει καν ειδοποίηση στα γραφεία του κόμματος.

Έχω θέσει πολλές ερωτήσεις στον κύριο Πρωθυπουργό. Δεν ερχόταν ποτέ ο Πρωθυπουργός. 'Αλλαξα τακτική «δεν πειράζει», λέω , «θα τις καταθέσω στους Υπουργούς». Δεν έρχονται οι Υπουργοί.

Σέβομαι απεριόριστα τον Υφυπουργό. Δεν γίνεται όμως να δεχθώ, ως πρόεδρος ενός κόμματος, έστω και μικρού, μιας κοινοβουλευτικής ομάδας, αυτή την προσβολή. Σε λίγο θα μας στέλνετε τη γραμματέα του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου να απαντάει στις ερωτήσεις των προέδρων των κομμάτων.

Με αυτή την έννοια, αποσύρω την ερώτησή μου και δεν θέλω καμία απάντηση.

Ευχαριστώ».

To Γραφείο Τύπου