Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/10/2013

Η Οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ζαγοράς και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας εκφράζουμε την λύπη μας για τον χαμό του συντρόφου μας Διονύση Βαλασσά και τα συλλυπητήρια μας προς την οικογένειά του

Ο Διονύσης Βαλασσάς από τα νεανικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην αριστερά, ως μέλος της ΕΔΑ και της νεολαίας Λαμπράκη. Ήταν μέλος του ΚΚΕ κατά  την μεταπολίτευση και αργότερα εντάχθηκε στον Συνασπισμό και μετέπειτα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν αγροτικό στέλεχος από την αγροτολέσχη προδικτατορικά, μέχρι τα μπλόκα των τελευταίων χρόνων.

Ανέλαβε πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς το 1979, όταν αυτός είχε  120 μέλη και έως το τέλος της θητείας του, το  1987 ο Συνεταιρισμός  έφτασε τα 550 μέλη. Επί των ημερών του κατασκευάστηκε το μεγαλύτερο μέρος των ψυγείων του Συνεταιρισμού-διαλογητήριο, συσκευαστήριο, και τα νέα του γραφεία. Τότε για πρώτη φορά επανδρώθηκε με προσωπικό ανώτατης εκπαίδευσης. Μετά τις πρώτες εξαγωγές μήλων κατάφερε ο συνεταιρισμός να χαρακτηρίσει πιλότος. Από 1988 και μετά συμμετείχε στα διοικητικά συμβούλια του συνεταιρισμού μέχρι 2000. Διετέλεσε πρόεδρος στο Εποπτικό Συμβούλιο της Ένωσης Πηλίου- Βορείων Σποράδων από το 1994 ως το 2000

Η προσφορά του στην τοπική αυτοδιοίκηση προστίθεται στους πολιτικούς και αγροτικούς του αγώνες. Από το 1979 ως το 1986 ήταν αντιπρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς και από το 1991 ως το 1994 μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου

Παρέμεινε ενεργός και ενωτικός μέχρι τον θάνατο του

Από τη μεριά ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο σ. Διονύσης Βαλασσάς αποτελεί παράδειγμα αριστερού και αγωνιστή που έδειξε διάρκεια και συνέπεια. Από την ένταξή του σε νεαρή ηλικία στη Νεολαία Λαμπράκη μέχρι σήμερα, ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πιο σημαντικό μάθημα όμως που μας αφήνει ο σ. Διονύσης είναι πώς μπορεί το συλλογικό να είναι πιο δυνατό και πιο αποτελεσματικό από το ατομικό. Η δράση του στο αγροτικό και συνεταιριστικό κίνημα έφερε αποτελέσματα με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς να τριπλασιάζει τα μέλη συνεταιριστές την περίοδο που ήταν πρόεδρος και μάλιστα ο συγκεκριμένος συνεταιρισμός να χαρακτηρίζεται ως πιλότος, με βάση και τις πρώτες εξαγωγές μήλων.

Οι νεότεροι να διδαχθούμε τόσο από την αγωνιστικότητά του όσο και τη συνεισφορά του στον παραδειγματικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς, ιδιαίτερα σήμερα που χρειαζόμαστε δυνάμεις για να απαλλαγούμε από τις τρόικες και τα μνημόνια όσο και για να προωθήσουμε ένα μεγάλο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, στο οποίο κεντρικό ρόλο θα καλεστεί να παίξει το αγροτικό και συνεταιριστικό κίνημα.

Θα ήθελα να εκφράσω τη θλίψη για το θάνατό του, καθώς και τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του».