Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/10/2013

Δήλωση του Βασίλη Πριμικήρη για τους Έλληνες μικροσυνταξιούχους Αιγυπτιώτες

Συνεχίζεται η πολιτική εγκατάλειψης για τους Έλληνες της Διασποράς

Σε πραγματική απόγνωση βρίσκονται 150 τουλάχιστον μικροσυνταξιούχοι  Αιγυπτιώτες στο Κάιρο, καθώς πολλοί από αυτούς έχουν να παραλάβουν τις συντάξεις τους εδώ και πολλούς μήνες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αποστολή συντάξεων έχει τελείως «παγώσει» από τις 9 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις Αιγυπτιωτών που έχουν τακτοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις και τα χαρτιά τους (λόγω των νέων μέτρων που έλαβε στην αρχή του έτους η ελληνική κυβέρνηση), αλλά και πάλι δεν έχει επανασυνδεθεί η σύνταξή τους.

Και να σκεφθεί κανείς, ότι για τους περισσότερους το έσοδο αυτό είναι και το μοναδικό για την επιβίωσή τους στην Αίγυπτο.

Η μόνη προσωρινή πυγή στήριξης για αυτούς τους συμπατριώτες μας είναι η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες των άμεσα ενδιαφερόμενων, στην αρμόδια υπηρεσία του ΙΚΑ για τους ομογενείς, που εδρεύει στην Αθήνα, απασχολούνται ελάχιστοι υπάλληλοι !! Το προσωπικό είναι εξαιρετικά μικρό για να αντιμετωπίσει τον όγκο των αιτήσεων, που έρχονται κατά χιλιάδες από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την έλλειψη ευαισθησίας της κυβέρνησης και την πλήρη ανικανότητά της να δώσει απάντηση και λύση στα τόσα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες της Διασποράς.

To Γραφείο Τύπου