Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
31/03/1998

Εξελίξεις στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Δήλωση τουΝ.Κωνσταντόπουλου γιατις εξελίξεις στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Η κυβέρνηση του κ. Σημίτη χωρίς κανενός είδους νομιμοποίηση και σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές της εξαγγελίες με τις οποίες ψηφίσθηκε, προχωρά στην υλοποίηση μιας πολιτικής που θα προκαλέσει κοινωνικές εκρήξεις και θα υπονομεύσει την ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Ο κ. Σημίτης πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν είναι δυνατόν να εμφανίζει τα αδιέξοδα της δικής του πολιτικής και της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ συνολικά ως το άλλοθι για τις σημερινές του αποφάσεις.

Εάν η κυβέρνηση απέτυχε να εφαρμόσει τα προγράμματα εξυγίανσης της Ο.Α. τότε είναι η κυβέρνηση που πρέπει να πληρώσει και όχι η Ο.Α. ή ο ελληνικός λαός.

Στην Ο.Α. γίνεται η πρώτη εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής που προκαλεί δραματική μεταβολή των οικονομικών και κοινωνικών δεδομένων της χώρας και διαμορφώνει βαρύ και αρνητικό πολιτικό κλίμα. Με την πολιτική του ο κ. Σημίτης επιλέγει με ποιόν είναι και σε ποιόν αναφέρεται .

Η κυβερνητική πολιτική δεν έχει κοινωνικό πρόσωπο. Δεν έχει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά. Στις εξισώσεις των κυβερνητικών υπολογισμών διαγράφεται ο συντελεστής της κοινωνίας.

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα δεν θα πάμε περνώντας από τους αυταρχισμούς του 1967 ούτε από την κοινωνική βαρβαρότητα παρωχημένων εποχών.

Η χώρα χρειάζεται μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, που τις εμπόδισαν και τις καθυστέρησαν οι κυβερνήσεις.

Γι’ αυτό και η πρωταρχική διαρθρωτική αλλαγή είναι στο μοντέλο διακυβέρνησης και στις πολιτικές του. Οι διαρθρωτικές αλλαγές δεν γίνονται με κοινωνικούς, πολιτικούς και νομοθετικούς εκβιασμούς.

Τα ναπολεόντεια σύνδρομα επίδειξης πυγμής και οι μακιαβελικές μεθοδεύσεις αποτελούν αναχρονισμό της κακιάς ώρας.

Ο κ. Σημίτης και η κυβέρνησή του προβάλλουν ένα ιδιότυπο και προκλητικό πολιτικό δόγμα ότι για όλα τα διαρθρωτικά προβλήματα της Ελλάδας φταίνε τελικά οι πολίτες που ζούν και εργάζονται στην Ελλάδα.

Τέτοιο νομοθέτημα θα ζήλευε και η κ. Θάτσερ. Για τις πρωτοφανείς ρυθμίσεις και για την προκλητική του υποκρισία.

Το κυβερνητικό νομοσχέδιο τσαλαπατά δημοκρατικές κατακτήσεις δεκαετιών, καταφεύγει στο νομικό οπλοστάσιο της χούντας, ανατρέπει πλήρως τις προεκλογικές διακηρύξεις του ΠΑΣΟΚ, με τις οποίες ο κ. Σημίτης ψηφίστηκε.

Το σύνολο των βουλευτών της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η σιωπή είναι συνενοχή.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη σημερινή κατάσταση είναι δεδομένες.

Ποιος αναλαμβάνει αυτές τις ευθύνες;

Τι συνέπειες θα υποστεί;

Γιατί ένας απλός εργαζόμενος απειλείται με απόλυση εάν δεν αποδεχτεί το κυβερνητικό τελεσίγραφο, ενώ οι κυβερνητικοί παράγοντες που κατασπατάλησαν δισεκατομμύρια δεν υφίστανται καμία συνέπεια ;

Όχι στα τελεσίγραφα και στις συνοπτικές διαδικασίες.

Όχι στον τεμαχισμό της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ , όχι στη μετατροπή της σε δορυφόρο ξένων εταιρειών.

Μια κρατική περιουσία που κόστισε τόσα πολλά στους έλληνες φορολογούμενους δεν πρέπει να ξεπουληθεί άρον άρον σε φίλους της κυβέρνησης ούτε να χρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση για δέλεαρ προς ισχυρούς παράγοντες.

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ δεν μπορεί να μετατραπεί σε δορυφόρο ξένων εταιρειών.

ʼλλο στρατηγικές συμμαχίες, άλλο εξαφάνιση του εθνικού αερομεταφορέα.

Ο ΣΥΝ πιστεύει ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά υπάρχει και λύση που δεν είναι η πειθαναγκαστική και διαλυτική κυβερνητική πρόταση.

Ο ΣΥΝ, προτείνει :

To Γραφείο Τύπου