Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/10/2013

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σ. Λαβροφ

Στην έδρα του Πολιτιστικού Μεγάρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον     Αλέξη Τσίπρα και του Σεργκέι Λαβρόφ, ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπίας.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Γ. Δραγασάκης, ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής, η υπεύθυνη της ΕΕΚΕ Εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ρένα Δούρου, και το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Εξωτερικών και Άμυνας, Κ. Ήσυχος.

Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να δώσει μια ολοκληρωμένη περιγραφή της δραματικής κοινωνικής κρίσης που βιώνει ο ελληνικός λαός, να εκφράσει τις θέσεις της για τα βαθιά και δομικά προβλήματα της κρίσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως επίσης και να παρουσιάσει τις εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ευρωπαϊκής αριστεράς για την έξοδο από την κρίση. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά της Ρωσίας αλλά και του ίδιου του ΥΠΕΞ, Λαβρώφ, στην επικράτηση της λογικής και της διπλωματίας, στο ζήτημα της κρίσης της Συρίας.

Με την ιδιότητα του υποψηφίου Προέδρου της Κομισιόν, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις σχετικές πρωτοβουλίες της ευρωπαϊκής αριστεράς για να επικρατήσει η ειρήνη και η συνεργασία των λαών στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου.

Η ρωσική πλευρά εξέφρασε το τεράστιο πεδίο δυνατοτήτων που ανοίγεται στη συνεργασία των δύο λαών και των δύο χωρών.

Ταυτόχρονα, οι δυο πλευρές αντάλλαξαν σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από τα θέματα συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας, των επενδύσεων και της ανάπτυξης.

To Γραφείο Τύπου