Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/10/2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές εξελίξεις και τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Η στρατηγική του υπάκουου μαθητή και της τυφλής υποταγής από τον κ. Σαμαρά δεν είχε κανένα  αποτέλεσμα πλην της απαξιωτικής  συμπεριφοράς εκ μέρους της γερμανίδας Καγκελαρίου απέναντί του, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το απόλυτο αδιέξοδο του ίδιου και της κυβέρνησής του. Ύστερα από μια απέλπιδα προσπάθεια δημιουργίας κλίματος «ένοπλης διαπραγμάτευσης» με τους δανειστές όπως οι ίδιοι διέρρεαν, τώρα αναδιπλώνονται ταχέως. 

Οι δήθεν παλικαρισμοί από το δίδυμο των κκ Σαμαρά-Βενιζέλου έφυγαν, τα νέα μέτρα έρχονται. Νέα μέτρα που εκτός των άλλων, οδηγούν στη δήμευση πλέον της περιουσίας των πολιτών, αφού υπερφορολογεί τα ακίνητα και τη γη,  νομιμοποιεί το «χαράτσι» προσδοκώντας υπέρογκα έσοδα βασισμένα σε τιμές αντικειμενικών αξιών που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Και αυτό γίνεται ακόμα  πιο εξοργιστικό και άδικο όταν η κυβέρνηση έμπρακτα δείχνει ότι δεν θέλει να πιάσει τους πλούσιους φοροφυγάδες , να ελέγξει τις off shore εταιρείες και τις διάφορες λίστες. Μπορεί ο πρωθυπουργός να πήρε πίσω τη φορολόγηση των μαντριών, αλλά το «άρμεγμα» των πολιτών συνεχίζεται με ένταση.

Για όλα τα παραπάνω, αναμένουμε τον Πρωθυπουργό να τιμήσει με την παρουσία του τη βουλή και να δώσει τις όποιες απαντήσεις στον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον ελληνικό λαό. Τον περιμένουμε από καιρό. Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά δεν θα λιποτακτήσει εκ νέου.  

To Γραφείο Τύπου