Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
31/10/2013

Ισχυρό ρωσικο ενδιαφέρον για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Με τον Γκεόργκι Μουράτωφ, υφυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τις Σχέσεις με την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών, συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Τριγάζης.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι ελληνορωσικές σχέσεις, όχι μόνο ως διακρατικές αλλά και ως σχέσεις λαών και πολιτικών δυνάμεων, καθώς και οι σχέσεις  ΕΕ - Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Π Τριγάζης ενημέρωσε εκτενώς τον Ρώσο επίσημο για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στα θέματα εσωτερικής όσο και εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής, θέσεις για τις οποίες ο κ Μουράτωφ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Από την πλευρά του ο Ρώσος αξιωματούχος, ο οποίος έχει διαδεχθεί την  παγκόσμια γνωστή αστροναύτη και  πρώην βουλευτή  Βαλεντίνα Τερέσκοβα στη θέση του Προέδρου της Ρωσικής ʽΕνωσης  για τη Διεθνή Συνεργασία,  ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για την ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων,  των  πολιτιστικών σχέσεων συμπεριλαμβανομένων. 

Αναζητήθηκαν πεδία συνεργασίας και στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Κυπριακό και την προώθηση πρωτοβουλιών ειρήνης για τα προβλήματα της Μεσογείου και της Μ Ανατολής.

Σε ό,τι αφορά  το μέλλον των σχέσεων ΕΕ – Ρωσίας, κοινή ήταν η διαπίστωση ότι ο κόσμος του 21ου αιώνα χρειάζεται νέες ισορροπίες προς όφελος της παγκόσμιας ειρήνης και στην κατεύθυνση αυτή απαιτείται μια νέα σύλληψη για την πανευρωπαϊκή συνεργασία, μακριά από νέες διαιρέσεις, εχθρότητες και παρωχημένες στρατιωτικές συμμαχίες.

To Γραφείο Τύπου