Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/04/2005

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ στο Μουσείο Θεάτρου

Αλ.Αλαβάνος: "Σε έναν τόπο που πριν 25 αιώνες γεννήθηκε το Θέατρο, το Μουσείο Θεάτρου πρέπει να αναπνέει ελεύθερα"

O Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, συνοδευόμενος από τον Π.Σκουρολιάκο, συντονιστή του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΝ, επισκέφθηκε σήμερα το Θεατρικό Μουσείο και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κ.Γεωργουσόπουλο. Παρών στην συζήτηση ήταν και ο ηθοποιός Γ.Μιχαλακόπουλος.

Αμέσως μετά έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ.ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Το θέατρο γεννήθηκε πριν από 25 αιώνες σε αυτόν τον τόπο. Ένα Μουσείο Ελληνικού Θεάτρου θα έπρεπε να αναπνέει ελεύθερα και όχι να είναι διασωληνωμένο.
Δεν μπορεί η εξαιρετική προσπάθεια που κάνει η Διοίκηση, εδώ, στο Θεατρικό Μουσείο να επεκτείνεται και στο πώς θα περιορίσει τις υγρασίες στους τοίχους, σε συνθήκες έλλειψης οικονομικών πόρων.
Προσωπικά κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή, προκειμένου να υπάρχουν όλες οι αναγκαίες οικονομικές χορηγήσεις προς το Μουσείο Θεάτρου, ώστε να μπορέσει να κάνει άνετα την σπουδαία δουλειά που κάνει σήμερα.

Κ.ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Εδώ είναι η κιβωτός του ελληνικού θεάτρου. Μία κιβωτός 170 ετών, με ντοκουμέντα, με ιδρώτα, με μόχθο θεατρικό, με γούστο, με αισθητική και φυσικά με οικονομία, τα οικονομικά του θεάτρου. Το θέατρο είναι μια σύνθετη εκδήλωση. Δεν είναι μονάχα καλλιτεχνική. Είναι και οικονομική και κοινωνική. Εδώ γίνεται έρευνα σε βάθος και μπορεί να γίνει έρευνα σε βάθος, ακόμα περισσότερο αν βρούμε τον τρόπο να ενισχυθούν οι τεκμηριωμένες μελέτες. Σήμερα που έχουμε πια θεατρολόγους, μπορούμε να τους αναθέσουμε τέτοιες δουλειές. Αρκεί να βρεθεί μέριμνα και αρωγός το κράτος.

To Γραφείο Τύπου