Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/11/2013

Συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωπαϊκό σεμινάριο "Το κυπριακό πρόβλημα σε σταυροδρόμι εξελίξεων"

Σε σεμινάριο με τίτλο «Το κυπριακό πρόβλημα σε σταυροδρόμι εξελίξεων», θα πάρει μέρος την Τετάρτη, 6/11/2013, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου. Το σεμινάριο διοργανώνει η ευρωομάδα της Ενωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς - Βόρειας Πράσινης Αριστεράς, ύστερα από πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ.

Τις εργασίες του σεμιναρίου θα ανοίξει η πρόεδρος της ευρωομάδα, Γκάμπι Τσίμερ ενώ κεντρικός ομιλητής θα είναι ο γγ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού. Παρεμβάσεις, εκτός από τη Ρ. Δούρου, θα κάνουν μεταξύ άλλων, η Μαϊτέ Μόλα, υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΙ, ο Σεβίμ Νταγκντελέν, βουλευτής του γερμανικού Ντι Λίνκε, ο Βίλι Μέγιερ, ευρωβουλευτής της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας και ο Ντεκλάν Μακ Άλιρ, μέλος του Σιν Φέιν στη Νομοθετική Συνέλευση Ιρλανδίας.

«Το ΑΚΕΛ πιστεύει ότι μια λύση στο Κυπριακό είναι επείγουσα. Η λύση πρέπει να είναι βασισμένη στα σχετικά ψηφίσματα του Σ.Α. του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο, και στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια, με πολιτική ισότητα των δύο κοινοτήτων όπως περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Το Κυπριακό αποτελείται από δύο παραμέτρους. Είναι από τη μια πρόβλημα κατοχής και παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Η άλλη παράμετρος είναι η εσωτερική η οποία πρέπει να επιλυθεί από τις δύο κοινότητες», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ.

To Γραφείο Τύπου