Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
30/04/1998

ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Συνάντηση είχε ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος με τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της ΄Ενωσης Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας κ. Γ. Αθανασόπουλο και Κ.Οικονομόπουλο για την κατάσταση και τις εξελίξεις στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

"Την ώρα που η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι εφαρμόζει πρόγραμμα εξυγίανσης της Ο.Α., οι υπουργοί της συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον για το ποιός θα την κλείσει πρώτος με απειλητικά τελεσίγραφα.

Η στάση αυτή αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση δεν έχει κατά νου σχέδιο στήριξης κι επιχειρησιακής δράσης της Ο.Α. ως ομίλου κρατικών συμφερόντων, όπως γίνεται με όλες τις αεροπορικές εταιρείες όλων των χωρών. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει και μεθοδεύει τον τεμαχισμό και την εκποίηση της Ο.Α., με διάφορα προσχήματα κι άλλοθι.

Επιβάλλεται να σημειώσω ότι καμμιά μεγάλη αεροπορική εταιρεία καμμιάς χώρας δεν έπαψε να είναι κρατικών συμφερόντων, πολιτικών και οικονομικών, που στηρίζονται και από την εξωτερική πολιτική στα πλαίσια διμερών συμφωνιών.

Επίσης θέλω να τονίσω ότι την κατάσταση στην Ο.Α. διαμόρφωσε η φαυλότητα και η σπατάλη, η αποτυχία του προγράμματος εξυγίανσης και η τραγική απουσία επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Είναι για όλα αυτά εγκληματικές οι ευθύνες των κυβερνήσεων. Η κυβέρνηση του κ. Σημίτη, αντί να δώσει το φιλί της ζωής στην Ο.Α., την στέλνει στο απόσπασμα και της δίνει εκ των προτέρων την χαριστική βολή".

To Γραφείο Τύπου