Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/04/2005

Με αφορμή τη δολοφονική επίθεση μελών της «Χρυσής Αυγής» στο αίθριο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ν. Βούτσης, υπεύθυνος ΜΜΕ και Επικοινωνίας του ΣΥΝ, δήλωσε:

Η καταγγελία των δολοφονικών πράξεων των Χρυσαυγιτών που εμφορούνται από φασιστικά ιδεώδη, δεν μπορεί να αποτελεί τυπικό και προσχηματικό καθήκον προς διεκπεραίωση όσων αισθάνονται να απειλείται η κοινωνική και πολιτική δημοκρατία από την παρουσία, την ιδεολογία και τις πρακτικές τους.

Νεολαίοι του ΣΥΝ, στελέχη του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη των αντιρατσιστικών και αντιεθνικιστικών δράσεων και κινημάτων βρίσκονται στο στόχαστρο των απειλών και των ενεργειών βίας αυτών των οργανώσεων που τελευταία ενδύθηκαν και το περίβλημα της «Γαλάζιας Στρατιάς» που επιδίδεται σε μαζικό πολιτικό χουλιγκανισμό.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να εξαντλήσει την αυστηρότητα των προληπτικών και των άλλων νόμιμων μέτρων ώστε να συρρικνωθεί η δραστηριότητα αυτών των κύκλων και, βεβαίως, να διακοπεί ο ομφάλιος λώρος που τους συνδέει με θύλακες των διωκτικών αρχών. Ο νοών νοήτω…..

To Γραφείο Τύπου