Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/11/2013

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων

Η κυβέρνηση  των μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής μόνο με αυταρχισμό μπορεί να υλοποιήσει την πολιτική της , μια πολιτική που ισοπεδώνει τις εργασιακές σχέσεις και οδηγεί σε αποσάθρωση και πλήρη διάλυση τα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της χώρας. Προκειμένου να καμφθεί  ο δίκαιος αγώνας των Διοικητικών Υπαλλήλων  που απεργούν για 9η βδομάδα ενάντια στη διαθεσιμότητα και υπερασπιζόμενοι το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο η κυβέρνηση  καταθέτει αγωγή ενώπιον του αρμόδιου Πρωτοδικείου κατά των συνδικαλιστικών οργάνων των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, με σκοπό την αναγνώριση της απεργίας τους ως παράνομης και καταχρηστικής ενώ παράλληλα αρχίζει και η επίδοση των παραπεμπτηρίων εγγράφων προς τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που δεν απογράφησαν, με τα οποία παραπέμπονται στα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια και τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία.

Πάση θυσία το μνημόνιο! Ακόμα και αν οδηγεί τα πανεπιστήμια και τους ανθρώπους του στην καταστροφή, γιατί αυτό θα είναι το άμεσο επακόλουθο της υλοποίησης των μέτρων που η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει. Η φοιτητική μέριμνα, η σίτιση, η φύλαξη, οι βιβλιοθήκες , οι γραμματείες Τμημάτων και Σχολών, τα κέντρα δικτύων, τα εργαστήρια θα καταρρεύσουν , με καταστροφικές συνέπειες  για τους φοιτητές και τους διδάσκοντες αλλά και για όλη την κοινωνία αφού στόχος αυτής της πολιτικής είναι η εκχώρηση ζωτικών λειτουργιών του δημόσιου πανεπιστημίου στο ιδιωτικό κεφάλαιο, με συνέπεια την αύξηση του κόστους και τελικά  στην την άμεση επιβολή διδάκτρων σε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και θα  είναι στο πλευρό της ακαδημαϊκής κοινότητας που αντιστέκεται στην διάλυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, χαιρετίζει τον περήφανο και ωραίο αγώνα τους, δεσμεύεται ότι η κυβέρνηση της αριστεράς  δεν πρόκειται  να αναγνωρίσει καμία  παράνομη και αντισυνταγματική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις και ότι  θα ακυρώσει στην πράξη αυτή την νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που ουσιαστικά κλείνει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο .

Τμήμα Παιδείας