Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/11/2013

Αποσπάσματα συνέντευξης Γ. Μπαλάφα στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ

Ο Γ. Μπαλάφας, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Ant1 (εκπομπή Γ. Παπαδάκη), τόνισε μεταξύ άλλων:

•    Μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ τον Ιούνη, νέα «μαύρη» σελίδα έγραψε σήμερα η κυβέρνηση κατεβάζοντας τα ΜΑΤ.

•    Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ούτε θέλει, ούτε μπορεί να διαπραγματευθεί το ο,τιδήποτε με τους δανειστές. Ο ελληνικός λαός έχει συνειδητοποιήσει πλέον ότι η μνημονιακή κυβέρνηση μόνο χειροτέρευση της κατάστασης μπορεί να προσφέρει. Η λύση βρίσκεται στη ριζική αλλαγή της πολιτικής υφεσιακής λιτότητας, που μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα προκύψει μέσα από εκλογές, μπορεί να προωθήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην παρούσα φάση, επιδιώκει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι είναι εντελώς αναγκαία και ρεαλιστική η ανάδειξη μιας αντιμνημονιακής προοδευτικής κυβέρνησης, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα προχωρήσει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και ανοικοδόμηση της χώρας.

•    Η κατάργηση του μνημονίου, η διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους της Ελλάδας και γενικότερα των ευρωπαϊκών χωρών μέσω μιας διεθνούς διάσκεψης, το πρόγραμμα στοχευμένων δημόσιων επενδύσεων και η άμεση ανακούφιση των πιο αδύναμων τμημάτων του ελληνικού πληθυσμού, αποτελούν βασικές προτεραιότητες του εναλλακτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ.

To Γραφείο Τύπου