Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
05/05/1998

Καταχώρηση άρθρου στον "ECONOMIST" σχετικά με την Ο.Α.

ΟΔημήτρης Παπαδημούλης, υπεύθυνος Τύπου και μέλοςτης Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, αναφερόμενοςστην καταχώρηση στον Economist και τις σχετικέςδηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, δήλωσε:

"Εικόνα επικίνδυνου τραγέλαφου και κλίμα σύγχυσης που εντείνει την κυβερνητική διγλωσσία και αναξιοπιστία, προκύπτει από την πληρωμένη πεντασέλιδη καταχώρηση στον Economist.

Η διαφήμιση, με δημόσια δαπάνη, παρά τις επίσημες διαψεύσεις, του σεναρίου των πρόωρων εκλογών, μετά από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού και της αναζήτησης από την κυβέρνηση στρατηγικού επενδυτή για την Ολυμπιακή, εν αγνοία της διοίκησης της Ολυμπιακής, δημιουργούν μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης.

Οι εξηγήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι προσχηματικές, διάτρητες και μη πειστικές.

Η κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα και χωρίς περιστροφές, δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά στοιχεία:

Ποιοί αποφάσισαν και πλήρωσαν την καταχώρηση στον Economist;

Ποιοί αναζητούν εν κρυπτώ στρατηγικό επενδυτή για την Ολυμπιακή, εν αγνοία της διοίκησης και παρά τις επίσημες κυβερνητικές διαψεύσεις;

Αν όσα δημοσιεύθηκαν στον Economist αποτελούν προσωπικές απόψεις του κ. Ευρυβιάδη, γιατί και από ποιούς εγκρίθηκε η προβολή τους με δαπάνη του Δημοσίου και τί μέτρα πρόκειται να ληφθούν για όσους ευθύνονται;

Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει το κρυφτούλι και τις υπεκφυγές και να απαντήσει καθαρά στα συγκεκριμένα ερωτήματα".

To Γραφείο Τύπου