Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
07/05/1998

Παγκόσμια Πορεία εναντίον της παιδικής εργασίας

Αντιπροσωπεία Τμήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Τμήματος Γυναικών του ΣΥΝ, με επικεφαλής το μέλος της Π.Γ, Φωτεινή Σιάνου συμμετείχε στη συγκέντρωση υποδοχής του ασιατικού κλιμακίου, στην Πλατεία Συντάγματος, της Παγκόσμιας Πορείας εναντίον της παιδικής εργασίας.

Η πορεία ξεκίνησε από τις Φιλιππίνες στις αρχές του χρόνου και πορεύεται προς την Γενεύη όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για μια νέα σύμβαση για την παιδική εργασία.

Ο ΣΥΝ χαιρετίζει την Παγκόσμια Πορεία εναντίον της Παιδικής Εργασίας και καλωσορίζει τους πεζοπόρους από χώρες της Ασίας που έφθασαν στη χώρα μας πορευόμενοι προς τη Γενεύη, όπου στις 2 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί σχετική Σύνοδος της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Ο ΣΥΝ υποστηρίζει την Παγκόσμια Πορεία και τους στόχους για:

Η συμμετοχή στην οργάνωση της πορείας εκατοντάδων μη κυβερνητικών οργανώσεων σε 30 χώρες του κόσμου έχει συντελέσει στην ανάδειξη της πορείας σε εκδήλωση παγκόσμιας αλληλεγγύης και καταγγελίας μιας από τις πιό ωμές μορφές σύγχρονης βαρβαρότητας που είναι η παιδική εκμετάλλευση. Βαρβαρότητα που δεν είναι άγνωστη και στη χώρα μας, με κύρια θέματα τα παιδιά των φτωχών και κοινωνικά αποκλεισμένων ελληνικών οικογενειών και των μεταναστών.

Αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας το γεγονός ότι σήμερα στον κόσμο υπάρχουν πάνω από 250 εκατομμύρια παιδιά που υποχρεώνονται να εργαστούν σε ορισμένες περιπτώσεις από την ηλικία των 6 ή 7 ετών. Πρόκειται για κραυγαλέα πηγή ανισότητας που απαιτεί όχι μόνο την κατάρτιση μιας νέας σύμβασης από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας αλλά και την ανάληψη δεσμεύσεων από τις κυβερνήσεις και τους διεθνείς Οργανισμούς με κύριο στόχο την καταπολέμηση της κοινωνικής αδικίας που συντελεί στην παιδική εργασία, στην πολύμορφη εκμετάλλευση των παιδιών και στην καταπάτηση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, όπως ο αποκλεισμός από το δικαίωμα στην μόρφωση.

To Γραφείο Τύπου