Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/11/2013

Δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τα γεγονότα στην ΕΡΤ και την προσπάθεια πλαστογράφησης της πραγματικότητας

Η πλαστογραφία, ο ψυχολογικός πόλεμος, η χυδαιολογία και οι μέθοδοι υποκόσμου είναι γνωστά εργαλεία της σημερινής Κυβέρνησης, που μοναδικό της στήριγμα έχει τη διαπλοκή και τα αλαλάζοντα υπουργικά και πρωθυπουργικά ανδρείκελα.

Τα γεγονότα της ΕΡΤ το προηγούμενο Σάββατο, που συνιστούν πράξεις εντεταλμένης βίας σε εκπροσώπους του κοινοβουλίου, θα έπρεπε να έχουν κινητοποιήσει αυτεπαγγέλτως τη Δικαιοσύνη, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δυστυχώς, οι ανωτέρω σιωπούν επί 4 ημέρες. Την ίδια ώρα χοντροκομμένα μοντάζ που προβάλλονται από κεντρικά δελτία ειδήσεων των ωφελημένων και ευνοημένων από την Κυβέρνηση καναλαρχών σπεύδουν να πλαστογραφήσουν την πραγματικότητα, για να κοπροπατήσουν επάνω στα προϊόντα της πολυπλεξικής μονταζιέρας, που επενδύουν και με κατάλληλα σχόλια, δημοσιεύματα και γελοιογραφίες που εκπορεύονται από τα ίδια χρεοκοπημένα πολιτικά και εκδοτικά συγκροτήματα.

Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν με το πολίτευμα επικίνδυνα παιχνίδια που μόνο φασιστικά μυαλά μπορούν να σχεδιάσουν. Επειδή, όμως, το να είσαι φερέφωνο της διαπλοκής αμείβεται, ενώ το να είσαι δημοσιογράφος της δεοντολογίας κοστίζει, αν αντέχουν, ας προβάλουν τα γνήσια μαγνητοσκοπημένα γεγονότα του Σαββάτου και τις πλήρεις οπτικές και ηχητικές καταγραφές, που είναι πάμπολλες και δεν πλαστογραφούνται. Και αν τολμούν, ας κάνουν δημόσια την αυτοκριτική τους. Να ξέρουν, όμως, ότι τους αγώνες για δημοκρατία, που είναι πιο αναγκαίοι από ποτέ, δεν θα τους συνθλίψουν ούτε ανάμεσα στη σιδερένια καγκελόπορτα της ΕΡΤ ούτε στο βόρβορο της απύθμενης αήθειάς τους.

To Γραφείο Τύπου