Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/11/2013

Δήλωση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Διακάκη με αφορμή τη δεύτερη αναβολή της συζήτησης στην ολομέλεια της επίκαιρης ερώτησης με θέμα: Κατάργηση ή υποβάθμιση καταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στη Κρήτη

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας δεν προσήλθε στην Ολομέλεια την Πέμπτη 14/11/13 για να απαντήσει στην Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα: «Κατάργηση ή υποβάθμιση καταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στη Κρήτη».

Ταυτοχρόνως ο κοινοβουλευτικά απών υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης βρίσκει τον χρόνο να συμμετάσχει ως ομιλητής σε χθεσινή  ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου και της ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρίας MetLife Alico με θέμα:"Συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την προώθηση της απασχόλησης και της ασφάλισης". Την  ίδια στιγμή που με την πολιτική της η κυβέρνηση απορρυθμίζει οργανωτικά και διαλύει νομοθετικά την δημόσια κοινωνική ασφάλιση, σχεδιάζει "συμπράξεις" με ιδιωτικές εταιρείες.

Η έμπρακτη άρνηση και απαξίωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών ελέγχου του κυβερνητικού έργου αναδεικνύει την κυβερνώσα αντίληψη περί νομιμότητας. Η νομιμότητα για την κυβέρνηση δεν δεσμεύεται από δημοκρατικούς κανόνες και δικαιώματα παρά οριοθετείται από το αυταρχικό πρόσωπο της μηδενικής ανοχής και της καταστολής, τους “εθνικούς στόχους” που θέτει η τρόικα.

Η κυβέρνηση επιλέγει τους συνομιλητές της με όρους συμφερόντων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να δίνει φωνή στις κοινωνικές ανάγκες. Η Ανατροπή τους είναι πλέον Δημοκρατικό αίτημα για να υπερασπισθούμε και την κοινωνία και τη Δημοκρατία.

To Γραφείο Τύπου