Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/04/2005

Εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των Λιμενικών, επισκέφθηκαν σήμερα τον Πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέκο Αλαβάνο και του εξέθεσαν τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στις εκατοντάδες «μεταθέσεις-διώξεις» που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες και έχουν προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στο Λιμενικό Σώμα, κατά παράβαση του ισχύοντος Π.Δ. για τις μεταθέσεις. Την αγωνία τους εξέφρασαν και για την επερχόμενη κατάργηση της εισαγωγής Λιμενικού με το σύστημα της μοριοδότησης και που εξασφαλίζει το αδιάβλητο των διαδικασιών.

Ανέφεραν, επίσης, ότι νοσεί θανάσιμα το σύστημα αξιολόγησης και κρίσεων των αξιωματικών και συγκεκριμένα ανέφεραν ότι γίνονται με χουντικό Διάταγμα του 1969, που προάγει με κομματικά και μόνο κριτήρια τους αξιωματικούς του Λιμενικού.

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, αφού άκουσε με προσοχή τους συνδικαλιστές, τους δήλωσε ότι είναι στο πλευρό τους, διότι θεωρεί σημαντική την παρουσία του Λιμενικού Σώματος και την ανάδειξη του κοινωνικού του ρόλου. Τους υποσχέθηκε ότι ο ΣΥΝ θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε μέσα από τη βουλή να δώσει μάχες υπέρ των συμφερόντων των εργαζομένων στο Λιμενικό Σώμα.

Τέλος, τους υποσχέθηκε ότι σύντομα θα επισκεφθεί τον υπουργό Ναυτιλίας, κ. Κεφαλογιάννη, για να συζητήσει μαζί του τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο Λ.Σ.

Στη συνάντηση πήραν μέρος το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, Γιάννης Τόλιος ως αρμόδιος του ΣΥΝ για τα Σώματα Ασφαλείας και ο Μίλτος Ανδρικόπουλος, υπεύθυνος της επιτροπής εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

To Γραφείο Τύπου