Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
04/06/1998

Αποσπάσματα ομιλίας του Ν.Κωνσταντόπουλου στο ΑΙΓΑΛΕΩ 4/6/98

ΟΠρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος μιλώνταςσε ανοιχτή συγκέντρωση στο Αιγάλεω τόνισε μεταξύάλλων τα εξής:

Η κυβέρνηση του κ. Σημίτη βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία να διευθύνει πολιτικά την χώρα στην δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Η πολιτική του κ. Σημίτη έχει ήδη κουράσει ακόμα και πολλούς από αυτούς που τον ψήφισαν . Οι χειρισμοί του κ. Πρωθυπουργού ανησυχούν την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, γιατί χτυπάνε τους ασθενέστερους, αδιαφορούν για τις κοινωνικές ανάγκες της πλειοψηφίας του λαού μας, χειροτερεύουν δραματικά το οικονομικό κλίμα και μεγαλώνουν τις κοινωνικές αδικίες και ανισότητες.

Η πολιτική του κ. Σημίτη έχει μπει σε τροχιά φθοράς, απομόνωσης και αδυναμίας. Δεν μπορεί να διαμορφώσει καμία συναίνεση . Δεν έχει κανένα ενοποιητικό στοιχείο. Διασπά τα πάντα, από την κοινωνία μέχρι και την κυβερνητική πλειοψηφία, από το δημόσιο συμφέρον στο εσωτερικό μέχρι και την εικόνα της Ελλάδα στο διεθνές περιβάλλον.

Είναι αναποτελεσματική , διαιρετική και ανάλγητη η πολιτική του κ Σημίτη, γι΄ αυτό και δεν μπορεί να αποκαταστήσει την επαφή της με τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα με τα αδύνατα κοινωνικά στρώματα.

Σημερινά δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για μια ακόμα φορά κατέβαλαν, ως συνήθη υποζύγια , τα πιο πολλά φορολογικά βάρη και μάλιστα με αύξηση 21,2% από πέρυσι.

Η οικονομική ανισότητα μεγαλώνει, η κοινωνική αδικία διευρύνεται και ο κ. Σημίτης βρίσκεται στον κόσμο του. Την ώρα που η κοινωνία βράζει, η κυβέρνηση του κ. Σημίτη έχει καταληφθεί από το σύνδρομο του “Τιτανικού” και όχι από την κοινωνική αγωνία, που απασχολεί τον Έλληνα πολίτη .Έτσι ο κ. Σημίτης και τα κυβερνητικά του στελέχη, για να μείνω στην εικόνα που τους απασχολεί, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε “Τιτανικό” και μοιάζουν με τους επιβάτες της πρώτης θέσης, που αδιαφορούν πλήρως για όλους τους υπολοίπους, θεωρώντας ότι οι ίδιοι θα σωθούν από τα επερχόμενο ναυάγιο.

Τα κυβερνητικά στελέχη εξαντλούνται σε ανοιχτές αντιπαραθέσεις σαν εχθροί στο ίδιο σπίτι. Ο κ. Σκανδαλίδης μιλάει για “σύνδρομο του Τιτανικού” και ο κ. Ρέππας για “Αντιτετανικό ορό”.

Αυτά τα πρωτοφανή και αγεφύρωτα, που λένε τα κυβερνητικά στελέχη, το ένα εναντίον του άλλου, κάνουν τον απλό πολίτη να αναρωτιέται για το ποιοι και πώς κυβερνάνε στην κυβέρνηση του κ. Σημίτη.

Τα κυβερνητικά στελέχη και ο κ. Πρωθυπουργός θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν τους χρωστάει τίποτε ο ελληνικός λαός να του φορτώνουν την φθορά τους, ότι δεν φταίει σε τίποτε ο Έλληνας πολίτης να πληρώνει την ασυνεννοησία τους , ότι η κυβέρνηση μπορεί να καταλαμβάνεται από τα οποιαδήποτε σύνδρομα, αλλά η χώρα δεν έχει άλλες αντοχές και ανοχές για να βλέπει τα ενδοκυβερνητικά παιχνίδια συσχετισμών και αποτυχίας

To Γραφείο Τύπου