Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/11/2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Δημήτρη Στρατούλη, Αλέξη Μητρόπουλο, Χρήστο Καραγιαννίδη, Δημήτρη Γελαλή και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ  επισκέφτηκε τις υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών που εδώ και δύο μήνες διαδηλώνουν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στην Πλ. Συντάγματος.

Κατά την επίσκεψή του έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για να σας συμπαρασταθούμε στο δίκαιο και έντιμο αγώνα που δίνετε και να καταγγείλουμε τη στάση της κυβέρνησης που αρνούνται ακόμα και να σας συναντήσουν.

Διότι έχουν πάρα πολύ δουλειά, φαίνεται, για να υλοποιούν τις εντολές μετά από τις διαδοχικές συναντήσεις της τρόικας.

Θέλουμε να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

Στα πρόσωπά σας βλέπουμε τα πρόσωπα χιλιάδων, εκατομμυρίων Ελληνίδων και Ελλήνων που βρίσκονται ένα βήμα πριν την εξαθλίωση, την ίδια στιγμή που κάποιοι συνεχίζουν να κερδίζουν. Τα συμφέροντα της κλεπτοκρατίας και της ολιγαρχίας, τραπεζοκρατίας και μιντιοκρατίας στην Ελλάδα, συνεχίζουν να κυβερνούν μια χώρα που βρίσκεται σε διάλυση.

Θα ήθελα για άλλη μια φορά να σας διαβεβαιώσω : κοντοζυγώνει η ώρα που αντί να καθαρίζετε τα γραφεία τους, θα καθαρίζετε, κι εσείς κι όλοι μαζί το λαϊκό κίνημα, την τρόικα και την κλεπτοκρατία από αυτή τη χώρα.

Κοντοζυγώνει  η ώρα που θα καθαρίσουμε το τοπίο, που θα δουλέψουμε όλοι μαζί σκληρά, για να ξαναχτίσουμε αυτό τον τόπο, αλλά με δικαιοσύνη και σκληρή δουλειά.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πρόθεσή μας είναι να αποκαταστήσουμε τις μεγάλες αδικίες του μνημονίου. Κι εσείς είστε κατεξοχήν αδικημένες και αδικημένοι του μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής.

Για να τα κάνουμε, όμως, αυτά πράξη χρειαζόμαστε και τη στήριξη και τον αγώνα σας. Και τώρα και αύριο και διαρκώς.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κλίκα διαπλεκομένων, την κλεπτοκρατία που μας βουλιάζει στη χρεωκοπία κι αυτός ο αγώνας θα είναι σκληρός.

Θέλω, επίσης, να σας διαβεβαιώσω ότι, για μας, ο αγώνας σας είναι δίκαιος, είναι έντιμος  και έχει μεγαλύτερη σημασία που σήμερα μπορούμε  να σας κοιτάμε στα μάτια, μπορούμε να βρισκόμαστε μαζί σας και να αγωνιζόμαστε. Και είναι πιο σημαντικό αυτό από το να βρισκόμαστε πίσω από τα γραφεία μας σε αναπαυτικές θέσεις και να κλείνουμε τις πόρτες στο λαό, να κλείνουμε τις πόρτες από τους εργαζόμενους, να μην μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στα πεζοδρόμια και στους δρόμους.

Για μας σημασία έχει η δική σας υποστήριξη και η εμπιστοσύνη και όχι η εμπιστοσύνη της τρόικας και της μιντιακής ολιγαρχίας.

Εμείς με εσάς θέλουμε να προχωρήσουμε για να αλλάξουμε αυτή τη χώρα και θα διώξουμε από αυτή τη χώρα αυτούς που την έχουν λεηλατήσει».

To Γραφείο Τύπου