Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/11/2013

Στην μνημονιακή Ελλάδα οι εργοδότες απειλούν με διώξεις τους εργατικούς αγώνες - Δήλωση της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ

«Ενώ η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει γίνει πια ο κανόνας στην ελληνική αγορά εργασίας, οι  επιχειρήσεις επιστρατεύουν πλέον απροκάλυπτα όλα τα μέσα φίμωσης και τρομοκράτησης κάθε μικρού και μεγάλου αγώνα. Τώρα μάλιστα διώκουν τους απεργούς με απαιτήσεις εκατομμυρίων διότι τόλμησαν να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα στην έκφραση και την κοινωνική διαμαρτυρία, αγωνιζόμενοι απέναντι στις άδικες απολύσεις 33 συναδέλφων τους. 

Την Δευτέρα το βράδυ η διοίκηση της Coca Cola 3Ε έστειλε αγωγή στο Σωματείο των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών. Απαιτεί 250.000 ευρώ από τον καθένα στα διοικητικά συμβούλια, συνολικά 5,5 εκατομμύρια! Φαίνεται ότι η εργοδοσία αποφάσισε να αποκομίσει και κέρδη από τον αγώνα των εργαζομένων.

Φυσικά, αυτές οι απαράδεκτες πρακτικές και προσπάθειες τρομοκράτησης ευδοκιμούν εκεί που οι κυβερνητικές επιλογές κάνουν τα κλειστά μάτια σε κάθε εργοδοτική παράβαση, εκεί που συνειδητά διαλύονται και απαξιώνονται οι μηχανισμοί ελέγχου της εργασίας, εκεί που καταργείται το εργατικό δίκαιο και οι εργασιακές σχέσεις θυμίζουν καθεστώς αποικίας, όπου οι πολυεθνικές υπαγορεύουν τον Νόμο».

To Γραφείο Τύπου