Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/09/2006

O Ν.Βούτσης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ., τόνισε:

"Ιδιαίτερα αποκαλυπτική, η συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τη συνέχιση της ίδιας ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Ο κ. Πρωθυπουργός εμπιστεύεται τον αυτόματο πιλότο των εκποιήσεων του δημοσίου πλούτου. Είναι φανερό ότι έχει συνάψει ένα ισχυρό σύμφωνο παροχών και ασυλίας προς το μεγάλο κεφάλαιο και προς όσους σταθερά πλουτίζουν και κερδοσκοπούν σε βάρος του λαού μας τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Πρωθυπουργός εμφανίστηκε ως διαχειριστής μιας δήθεν πολιτικής αδυναμίας για να αντιμετωπιστεί η διαφθορά και η οικονομική διαπλοκή. Χωρίς πολιτική βούληση για να αλλάξουν ριζικά οι πολιτικές που εμφανώς προσκρούουν στην ίδια την κοινωνία και τα λαϊκά συμφέροντα. Το όραμα περί μεταρρυθμίσεων εμφανίστηκε και πάλι απογυμνωμένο, τόσο από την ανθρώπινη και κοινωνική διάσταση, όσο και από οποιαδήποτε αναφορά στα μεγάλα προβλήματα του περιβάλλοντος. Εκτός ατζέντας, τέθηκαν οι απαντήσεις που απαιτούνται για τη διεθνή θέση της χώρας, την ανεξαρτησία, την αντίθεση στις πολιτικές που ασκούν οι ΗΠΑ με πρόσχημα την τρομοκρατία και τις πολεμικές επιχειρήσεις τους στην περιοχή μας.

Όλη η φιλοσοφία των απαντήσεων του κ. Πρωθυπουργού μπορεί να συνοψιστεί σε ένα νέο "πιστεύω" διακυβέρνησης: κάτι λίγο θα κερδίσουν κάποτε και οι αδύναμες κοινωνικές κατηγορίες εάν τα κέρδη, οι παροχές και η ασυδοσία των πλουσίων παραμείνουν στο κέντρο του ενδιαφέροντος της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής! Αυτή όμως η αντίληψη αποτελεί ευθεία υπονόμευση και υποθήκευση του μέλλοντος της χώρας και διαρρηγνύει συστηματικά τον κοινωνικά μας ιστό."

To Γραφείο Τύπου