Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
12/06/1998

Ο Ν.Κωνσταντόπουλος για τα γεγονότα στο χώρο της ΠΑΙΔΕΙΑΣ

(απότην ομιλία του Προέδρου του ΣΥΝ ΝίκουΚωνσταντόπουλου στο Περιστέρι).

Για τα γεγονότα στο χώρο της Παιδείας

"Τα όσα έγιναν χθές και σήμερα στον χώρο της Παιδείας δεν έχουν προηγούμενο. Θυμίζουν άλλες εποχές και άλλες πρακτικές. Οι πρωτοφανούς βιαιότητας συγκρούσεις δημιουργούν τεράστιο πολιτικό και ηθικό πρόβλημα για τη κυβέρνηση. Ποτέ και πουθενά καμμιά κοινωνία και καμμιά πολιτική δεν προχώρησαν με τον πολιτικό αυταρχισμό και την κοινωνική σκληρότητα.

Η κυβέρνηση του κ.Σημίτη ανίκανη να πείσει για την αναγκαιότητα της πολιτικής της, απομονωμένη κοινωνικά, διολισθαίνει καθημερινά στην επίδειξη αλαζονείας και πυγμής, εξελίσσεται μέρα με την μέρα σε παράγοντα κατακερματισμού της ελληνικής κοινωνίας, οδηγεί τα πράγματα σε τυφλές εκρήξεις .

Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει την άμεση αλλαγή ης κυβερνητικής πολιτικής για να σταματήσει ο αντιδημοκρατικός κατήφορος. Ο κ.Σημίτης οφείλει να εγκαταλείψει την επίδειξη πυγμής, που εγκλωβίζει την κοινωνία και την χώρα σε διαλυτικά αδιέξοδα

Σε μια περίοδο μεγάλων οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων, όποιος κάνει την επιλογή να ανοίξει τον ασκό του αυταρχισμού και της βίας, γίνεται πρόξενος πολλών δεινών και επωμίζεται μεγάλες ευθύνες. Μονάχα όσοι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, όσοι δεν έχουν κοινωνική ευαισθησία και αρέσκονται να ζούν περιχαρακωμένοι με τον εαυτό τους όπως η κυβέρνηση του κ.Σημίτη, δεν καταλαβαίνουν ότι η πολιτική τους διασπά και διαλύει τα πάντα, ότι ο κόσμος και τα προβλήματα γύρω βράζουν".

To Γραφείο Τύπου