Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
25/11/2013

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ. Παπαδημούλη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τον υπουργό Υγείας

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ (Β. Λυριτζής - Δ. Οικονόμου), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η εντολή με την οποία έγινε υπουργός Υγείας ο κ. Γεωργιάδης είναι «πήγαινε εκεί και τσάκισε τη δημόσια υγεία». Η γραμμή που έχει πάρει είναι «κόψιμο» παντού: στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, για την περίθαλψη, για τα φάρμακα. Ο κ. Γεωργιάδης είναι εκείνος που ευνοεί τις πολυεθνικές και ειδικά εκείνες που παράγουν φτηνό γενόσημο στο Αφγανιστάν ή στο Μπαγκλαντές, σε βάρος των ασθενών της δημόσιας υγείας. Εμείς από την πλευρά μας λέμε δραστική μείωση στην τιμή όλων των φαρμάκων κι όχι μόνο στα γενόσημα, γιατί η μεγάλη δαπάνη είναι στα ακριβά φάρμακα που έχουν πατέντες και εμπορεύονται από τις πολυεθνικές. Η αντίθεσή μας είναι να μην έχουμε αυτή τη δραστική περικοπή στο φάρμακο που είναι σε βάρος κυρίως των ηλικιωμένων και των ανασφάλιστων, οι οποίοι από 1/1/14 θα επιβαρυνθούν με ένα επιπλέον ευρώ για κάθε συνταγή.

Η κόντρα συμφερόντων που υπάρχει είναι μεταξύ των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών και των πολυεθνικών που έχουν εισβάλει στην αγορά και τις οποίες πληρώνουμε πανάκριβα. Η πολιτική Γεωργιάδη στο φάρμακο πριμοδοτεί τα συμφέροντα αυτά, θίγει το σύστημα της δημόσιας υγείας, χτυπάει τον ασθενή και ιδιαίτερα τον πιο αδύναμο και προκαλεί ζημιά στην εθνική φαρμακοβιομηχανία.

Προσβλητική για τη νοημοσύνη των πολιτών η βρώμικη «εκστρατεία» Γεωργιάδη

Η συγκεκριμένη τροπολογία περιέχει, εκτός από τα φάρμακα, και κάποια άλλα σημεία, όπως κίνητρα για να πηγαίνουν γιατροί σε νησιά κλπ, που τα θεωρούμε θετικά. Αλλά σε ό,τι αφορά τα φάρμακα, είμαστε αντίθετοι. Σε κάθε περίπτωση, είναι προσβλητική για τη νοημοσύνη των πολιτών όλη αυτή η βρώμικη «εκστρατεία» του κ. Γεωργιάδη ότι δήθεν εμείς ευνοούμε συμφέροντα. Όσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά, σε λίγο θα μας κατηγορήσουν ότι μας κατευθύνει και ο Σατανάς.

To Γραφείο Τύπου