Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
26/11/2013

Δήλωση Γ. Μηλιού, Υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής για τη συνέντευξη Στουρνάρα στο MEGA

Ο κ. Στουρνάρας, δυστυχώς για τον ίδιο, με τη χθεσινή του συνέντευξη δεν προκάλεσε καμία έκπληξη. Επιβεβαίωσε ότι είναι ο χειρότερος υπουργός όλων των κυβερνήσεων του μνημονίου, ένας  πολιτικός εκφραστής του μεγάλου κεφαλαίου που ταυτίζει την παρουσία του με τη δραματική διάλυση του κοινωνικού κράτους, τη συνεχή αύξηση της ανεργίας και την προσπάθεια μονιμοποίησης αυτής της καταστροφικής πολιτικής στη χώρα μας.

Ο κ. Στουρνάρας όταν ρωτήθηκε πώς θεωρεί ότι τον αντιμετωπίζουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, η φτωχοποιημένη πλειοψηφία των εργαζόμενων και των άνεργων, οι καθαρίστριες που απολύονται με την πολιτική του απάντησε χωρίς ίχνος ντροπής ότι ο μισθός του μειώθηκε επειδή επέλεξε να γίνει υπουργός οικονομικών!     

Αλλά αυτή είναι μόνο μία από τις δηλώσεις που προκαλούν την οργή της ελληνικής κοινωνίας απέναντι σʼ έναν πολιτικό που την ώρα που υποφέρει της βγάζει γλώσσα. Ο κ. Στουρνάρας φρόντισε να μας ενημερώσει ότι έχει ελέγξει 34 από τις δεκάδες χιλιάδες offshore εταιρείες και ότι είναι περήφανος γιʼ αυτή την επίδοση, την ώρα που τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα γονατίζουν από την εξοντωτική φορολόγηση μισθών και συντάξεων, και από τη δημευτικού χαρακτήρα φορολόγηση της μικρής ακίνητης περιουσίας. Με περισσή υποκρισία τόλμησε να χρησιμοποιήσει ακόμη και το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για το μικρότερο του μέσου όρου της Ευρωζώνης συντελεστή εσόδων από φόρους ως προς το ΑΕΠ για να δικαιολογήσει την ασύδοτα φορομπηχτική πολιτική που εφαρμόζει ενάντια στους φτωχούς, την ώρα που απαλλάσσει από σχεδόν κάθε επιβάρυνση τους έχοντες και τους φοροαποφεύγοντες μεγαλοκαπιταλιστές. 

Ο κ. Στουρνάρας παραμένει ουσιαστικά ένας τραπεζίτης που ασχολείται μόνο με την αύξηση των κερδών των ομοίων του, απλώς τώρα από τη θέση του υπουργού. Χθες ενώ παρίστανε ότι θυμήθηκε ξαφνικά πως οι τράπεζες ανήκουν πλέον στο δημόσιο, αντί να μιλήσει για κοινωνική χρηματοπιστωτική πολιτική, είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι για να μην υπάρξει νέο μνημόνιο πρέπει να παύσει η απαγόρευση των πλειστηριασμών, και ότι για να επιβιώσουν οι τράπεζες πρέπει να χάσουν οι Έλληνες τα σπίτια τους.

Ο κ. Στουρνάρας ξεπερνώντας σε ψεύδη όλους τους προκατόχους του, μας είπε ότι ο προϋπολογισμός δεν περιλαμβάνει μέτρα, ενώ η πραγματικότητα των αριθμών λέει ότι απλώς δεν εξειδικεύει τα μέτρα που περιλαμβάνουν τα μειωμένα μεγέθη των κοινωνικών δαπανών.

Ο υπουργός πάσχισε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι διαπραγματεύεται με την τρόικα, αλλά δεν κατάφερε να πείσει πώς είναι δυνατόν να διαπραγματεύεται ένας άνθρωπος που υποστηρίζει ότι το μνημόνιο ήρθε καθυστερημένα!

Τέλος ο υπουργός πάσχισε, συνεπικουρούμενος από τον κ. Αλαβάνο, να παρουσιάσει ότι το δίλημμα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η παραμονή της στο ευρώ ή όχι. Πρόκειται για κλασική προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το πραγματικό δίλημμα, που είναι η συνέχιση των πολιτικών λιτότητας και αντιδραστικής αναδιάρθρωσης της κοινωνίας ή αναδιανομή του πλούτου με κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση. Η προσπάθεια αυτή όμως πλέον προκαλεί μόνο ειρωνικά χαμόγελα στους περισσότερους Έλληνες. Ο εκβιασμός αυτός είναι ψεύτικος, ο ελληνικός λαός θα ανατρέψει αυτήν την πολιτική με την ψήφο του και η κυβέρνηση της Αριστεράς θα υλοποιήσει το ΟΧΙ του λαού στα μνημόνια και στη λιτότητα και μαζί με τον ελληνικό λαό θα ξεκινήσει τη διαδικασία ανασυγκρότησης της παραγωγής, της κοινωνίας, της χώρας. 

To Γραφείο Τύπου