Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
09/07/1998

Ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ

Σχολιάζονταςτις σημερινές κυβερνητικές αποφάσεις για τονΟΤΕ, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παραβιάζοντας τις δικές της δεσμεύσεις και τροποποιώντας τον νόμο που η ίδια έχει ψηφίσει, προωθεί και νέο πακέτο του ΟΤΕ σε ιδιώτες, με προοπτική το ποσοστό αυτό να φτάσει το 49%.

Ο ΣΥΝ έγκαιρα είχε επισημάνει ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός του ΟΤΕ, αλλά η κάλυψη των δημόσιων ελλειμμάτων με την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας. Παράλληλα η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει την προετοιμασία του ΟΤΕ, με κίνδυνο να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στην πλήρη απελευθέρωση τη Τηλεπικοινωνιακής αγοράς το 2001.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης και των σταδιακών φάσεων της μετοχοποίησης-ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ φτάνει τελικά να υιοθετεί και να εφαρμόζει πιστά την πολιτική του κ. Μάνου του 1993 η οποία προκάλεσε κοινωνικές αντιδράσεις και πολιτικές εξελίξεις που έφτασαν μέχρι και την πτώση της τότε κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο ΟΤΕ χρειάζεται εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη και όχι ιδιωτικοποίηση στον βωμό της “μαύρης τρύπας” του δημοσίου ελλείμματος. Η μαύρη τρύπα δεν κλείνει με τη σαρωτική εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας, αλλά με αναπτυξιακές πολιτικές και με ριζική φορολογική μεταρρύθμιση

To Γραφείο Τύπου