Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/03/2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Θ.ΔΡΙΤΣΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

O Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, και ο Βουλευτής Ά Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας, Υπεύθυνος Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, συναντήθηκαν σήμερα με το συντονιστικό συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών. Το συντονιστικό συμβούλιο εκπροσώπησαν ο Αντιστράτηγος ε.α. Π. Μαυροδόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ο Αντιναύαρχος Σ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α., Πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, ο Αντιπτέραρχος ε.α. Κ. Ιατρίδης, Πρόεδρος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας  και ο Ιωάννης Αντωνιάδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι « από θέση αρχής ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ εναντιώνεται στις περικοπές μισθών και συντάξεων, που επιβάλουν οι μνημονιακές πολιτικές και θεωρεί απαραίτητη την άμεση απεμπλοκή από αυτές. Αναγνωρίζουμε ότι,  μέσα στο πλαίσιο αυτό, οι απόστρατοι και οι εν ενεργεία αξιωματικοί έχουν υποστεί δυσανάλογα μεγάλες περικοπές. Οι ρυθμίσεις αυτές πρέπει να ανατραπούν και να αποτραπεί κάθε νέα περικοπή. Πρέπει να αναθεωρηθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης, ώστε να αποκατασταθεί η δυνατότητα αξιοπρεπούς επιβίωσης των στρατιωτικών και των οικογενειών τους. Δεσμευόμαστε ότι με στοχευμένες παρεμβάσεις θα διεκδικήσουμε την αποκατάσταση όλων των αδικιών. Προσβλέπουμε στη συνεργασία με όλες τις Ενώσεις των Αποστράτων και των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.» 

To Γραφείο Τύπου