Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
13/07/1998

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ως μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού

Στην Ημερίδα που οργάνωσαν σήμερα η Νομαρχία Αθηνών, το ΤΕΕ και η ΤΕΔΚΝΑ με θέμα: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Σπύρος Λυκούδης μέλος της Π.Γ, μεταξύ άλλων τόνισε:

“Ο χώρος των 6.000 στρεμμάτων που πρόκειται να απελευθερωθεί στο Ελληνικό μετά τη μετεγκατάσταση του αεροδρομίου κρύβει μια δυναμική τεράστιας σημασίας για το μέλλον του Λεκανοπεδίου.

Οι προοπτικές που διαγράφονται για το ζήτημα αυτό, η αρνητική εμπειρία από τον τρόπο με το οποίο έχουν αντιμετωπισθεί τα θέματα που αφορούν το χώρο και το περιβάλλον στην Αττική με αιχμή αυτά που αφορούν στην δημιουργία του νέου αεροδρομίου, τα στοιχεία που υπάρχουν για τις κυβερνητικές προθέσεις ως προς την αξιοποίηση του παλιού αεροδρομίου, μας δείχνουν ότι δικαίως οι Αυτοδιοικητικοί φορείς, ο επιστημονικός κόσμος, τα κοινωνικά κινήματα και οι απλοί πολίτες συσπειρώνονται, επαγρυπνούν και είναι έτοιμοι να δώσουν μάχη για την περιφρούρηση του πολύτιμου χώρου του Ελληνικού.

Για τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ο χώρος του Ελληνικού θα πρέπει να ενταχθεί σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαμόρφωσης του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού ώστε να αποτελέσει ένα ενιαίο σύνολο, για να μπορέσει να επανακτήσει το αστικό συγκρότημα της Αθήνας την επαφή με την θάλασσα. Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ πρέπει να αποτελέσει Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου Πολιτισμού και αναψυχής που έχει ανάγκη το Λεκανοπέδιο και η περιοχή. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ είναι κατηγορηματικά αντίθετος σε οποιαδήποτε εκδοχή εμπορευματικής εκμετάλλευσης και οικοπεδοποίησης του χώρου".

To Γραφείο Τύπου