Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/04/2013

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δημ. Παπαδημούλη στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΝΕΤ

Μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό της NET (Ξεν.Ζηκίδης), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Την ίδια στιγμή που Μανιτάκης και Κουβέλης προσχώρησαν στην άποψη της ΝΔ για την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων και πάμε σε νέα περικοπή του κατώτατου μισθού -που θα φτάσει το πολύ τα 490 ευρώ για τους μεγαλύτερους σε ηλικία και το πολύ 427 ευρώ για τους νέους- ο Σαμαράς αποφασίζει να πετάξει σαν την τρίχα από το ζυμάρι τον κ. Κικίλια από τον ΟΑΕΔ και να βάλει στη θέση του το νεοδημοκράτη Αμπατζόγλου για να κάνει «γαλάζια» ρουσφέτια. Επανέρχονται δηλαδή τα «γαλάζια» stage. Στη θέση του κ. Κικίλια βάζουν έναν «ολογάλαζιο» κομματάρχη για να κάνει στον ΟΑΕΔ ό,τι έκανε ο κ. Βερναρδάκης. Υπενθυμίζω δε, ότι κ. Αμπατζόγλου, στη διάρκεια της θητείας του ως υποδιοικητής του ΙΚΑ, πέρα από το να εξυπηρετεί τα κλαδικά συμφέροντα των φαρμακοποιών (ήταν και πρόεδρος των Φαρμακοποιών Ελλάδας) ήταν από τους συνυπεύθυνους για το διπλασιασμό της φαρμακευτικής δαπάνης.

Όλα για το ποιος θα κάνει εμπόριο ελπίδας με τους ανέργους

Δεν αποδεικνύουν τελικά όλα αυτά, ότι όλα γίνονται για το «πάπλωμα», για το ποιος θα κάνει εμπόριο ελπίδας με τους ανέργους; Δεν φτάνει που έχουν υπερτριπλασιάσει την ανεργία με τα μνημόνια και τις πολιτικές τους, δεν φτάνει που παίζουν με τον πόνο 1,5 εκατομμυρίου ανέργων, τώρα λένε στον άνεργο «θα δουλέψεις με πολύ λιγότερα και από τον κατώτατο και θα πεις και ευχαριστώ». Τα στοιχεία της Eurostat είναι καταπέλτης: είμαστε πρώτοι στην ανεργία με 27,2%, πρώτοι σε άνοδο της ανεργίας μέσα σε ένα χρόνο και πρώτοι στην ανεργία στους νέους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής και λέει πολλά.

Εξαιρούνται από τον ΑΣΕΠ οι προσλήψεις των πενταμηνιτών

Ο Σαμαράς είναι το μεγάλο αφεντικό της κυβέρνησης και εκμεταλλεύεται τις «πλατωνικές» διαμαρτυρίες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ, αλλά τώρα λέει «θα υλοποιήσω τα μέτρα με τους δικούς μου ανθρώπους, για να έχω εγώ το όφελος από τα ρουσφέτια». Επιπλέον, με τη διάταξη Στουρνάρα, όπως υιοθετήθηκε, εξαιρούνται από τις διαδικασίες του ν.2190 που αφορά στον ΑΣΕΠ, οι προσλήψεις των πενταμηνιτών ανέργων στους δήμους, έτσι ώστε το πελατειακό κράτος να διευκολύνεται και να διαιωνίζεται.

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ έχουν μετατραπεί σε «βαστάζους» του Σαμαρά

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει σταθεροποιηθεί στα ποσοστά του 27-30%, όταν πριν ένα χρόνο βρισκόταν στο 4%, δεν πρέπει να το υποτιμά κανείς. Από κει και πέρα βέβαια, για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη κι άλλων πολιτών πρέπει να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι σε όλους τους τομείς. Με το να πάμε σε ένα ενιαίο, δημοκρατικό κόμμα, όπως το προγραμματίζουμε να γίνει με το Συνέδριο του Ιουλίου, με το να διατυπώσουμε πιο συγκροτημένα το κυβερνητικό πρόγραμμά μας για το τι θα κάνουμε σε κάθε τομέα και με το να έχουμε πάντα την εναλλακτική πρόταση, ως αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Και κάτι ακόμη που προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος: η φθορά που έχουν υποστεί τα συγκυβερνώντα κόμματα είναι ορατή. Τη μεγαλύτερη δε, την έχουν υποστεί το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ, που έχουν μετατραπεί σε «βαστάζους» της ΝΔ του κ. Σαμαρά.

To Γραφείο Τύπου