Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
29/04/2013

Δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χτες 28.04.2013

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση της υποτέλειας και της κοινωνικής καταστροφής συνεχίζει πιστά το έργο που της έχει αναθέσει η τρόικα. Για άλλη μία φορά υπερψηφίζουν χωρίς κανένα ενδοιασμό μια σειρά από μέτρα που βαθαίνουν την κρίση και πλήττουν ακόμη περισσότερο την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας. Για άλλη μια φορά κάνουν πολιτική σαν τους κλέφτες, καταθέτοντας παντελώς ανομοιογενή μέτρα σε ένα άρθρο και μάλιστα με τη διαδικασία του κατʼ επείγοντος. Για άλλη μία φορά κουρελιάζουν το Σύνταγμα και ακυρώνουν τη λειτουργία και τις διαδικασίες του Κοινοβουλίου. Αυτή είναι η Δημοκρατία τους!

Ονομάζουν ανάπτυξη τη πλήρη διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών, την μετατροπή των δημόσιων υπαλλήλων σε πειθήνια και φοβισμένα όργανα ενός διαπλεκόμενου κράτους, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα νέο πελατειακό κράτος. Ονομάζουν ανάπτυξη και ενίσχυση της οικονομίας την απόλυση 15.000 δημόσιων υπαλλήλων μέχρι τέλος τους 2014, κατʼ εντολή της τρόικα. Ακόμη και οι γλαφυρές εκφράσεις για κινητικότητα δημόσιων υπαλλήλων ξεχαστήκανε.

Παραγωγικοί κλάδοι όπως οι αρτοποιοί, οι γεωτεχνικοί, οι έμποροι των λαϊκών αγορών, οι οδηγοί φορτηγών και άλλοι δέχονται πιθανότατα το τελειωτικό χτύπημα αφού θεωρούνταν προνομιούχοι κλάδοι με κλειστά επαγγέλματα. Είναι άραγε παράλογο να πουλάει και να εγκρίνει φυτοφάρμακα ένας γεωπόνος και όχι κάποιος με «ικανοποιητικές γνώσεις»; Είναι παράλογο να ζυμώνεται το ψωμί στους φούρνους και να μη χαρίζεται στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ με αμφιβόλου ποιότητας υλικά;

Και η μεγαλύτερη ειρωνεία. Τι στιγμή που οι άνεργοι έχουν φτάσει το 1,5 εκατομμύριο και το 29% και ενώ φώναζαν οι επιτελείς του Υπουργείου Εργασίας ότι οι προ λίγων μηνών οι δηλώσεις Μέργου αποτελούν προσωπικές απόψεις αποφασίζουν «πιλοτικά» τη μείωση του κατώτατου μισθού στα 490 μεικτά. Δηλαδή από 17 έως 19,6 ? τη μέρα. Αυτό σε συνδυασμό με τις μειώσεις των εισφορών των εργοδοτών στα ασφαλιστικά και ουσιαστικά την πλήρη απαλλαγή τους, θα είναι ένα ακόμη μεγάλο χτύπημα μετά το κούρεμα που δέχτηκαν τα αποθεματικά από το PSI.

Απέναντι σε αυτή τη διαλυτική και νοσηρή Μνημονιακή κατεύθυνση, εμείς στηρίζουμε τον κόσμο της δημοσιοϋπαλληλίας, που σήμερα μπαίνει σε μια νέα μεγάλη δοκιμασία. Θα σταθούμε δίπλα του για μια ριζική αλλαγή ανόρθωσης του δημοσίου και όχι διάλυσης του.

Μια ριζική αλλαγή, για ένα δημόσιο αποτελεσματικό, στην υπηρεσία του πολίτη, αξιοκρατικό, με υπεύθυνους, εργατικούς, έντιμους δημόσιους υπαλλήλους. Με δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Αλλά και με αυστηρό έλεγχο από την ίδια την κοινωνία, με αποτελεσματικό κοινωνικό έλεγχο. Όπου κάθε ευρώ που δαπανάται και κάθε πόρος που χρησιμοποιείται θα δικαιολογείται και θα είναι σε δημόσιο έλεγχο.

Στηρίζουμε όλο τον εργαζόμενο κόσμο και κάθε κοινωνική ομάδα που πλήττεται από τη βάρβαρη πολιτική που ακολουθείται τινάζοντας τους στον αέρα μαζί με την ελληνική οικονομία την οποία φτάσατε σε σημείο να αντιμετωπίζει ένα ΑΕΠ μειωμένο κατά 49 δις και 22,9%.

Μπορεί να κατάφεραν και να πέρασαν με 168 «Ναι» στις επιταγές της τρόικα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αλλά γνωρίζουν ότι αυτές οι πολιτικές και αυτά τα μέτρα βρίσκουν ενάντιο τον Ελληνικό Λαό. Δεν είναι μακριά η μέρα που ο Ελληνικός αυτός λαός με τους αγώνες του θα διώξει τις τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού και θα ανοίξει τον δρόμο σε μια άλλη Ελλάδα. Σε μια Ελλάδα που μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, θα ανοίξει το δρόμο σε μια χώρα με Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, Αξιοπρέπεια που θα παράγει και θα προσφέρει μια άλλη προοπτική στον τόπο και την κοινωνία.

To Γραφείο Τύπου