Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
25/04/2013

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Στρατούλη στο ραδιόφωνο της ΕΤ-3 σχετικά με τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για απολύσεις συμβασιούχων και για την ανασφάλιστη εργασία που έφτασε στο 40%

Για ρύθμιση Μανιτάκη για απόλυση συμβασιούχων.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η τρικομματική (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κυβέρνηση με τη διάταξη του υπό κατάθεση πολυνομοσχεδίου για την ουσιαστική κατάργηση της προσωρινής δικαστικής προστασίας των συμβασιούχων από απολύσεις με έκδοση προσωρινής διαταγής ή με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων μετατρέπουν το Σύνταγμα της χώρας και το κατοχυρωμένο δικαίωμα του εργαζόμενου για δικαστική προστασία σε απλό κουρελόχαρτο. Η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο προχωρά σʼ ένα νέο αντικοινοβουλευτικό, αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό πραξικόπημα και οδηγεί χιλιάδες συμβασιούχους του δημοσίου και των ΟΤΑ στην ανεργία και στην οικονομική εξαθλίωση. Η διάταξη αυτή του πολυνομοσχεδίου πρέπει να αποσυρθεί άμεσα από την κυβέρνηση.

Για τα ποσοστά ανασφάλιστης εργασίας που ανακοινώθηκαν στη συνέντευξη της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.

Η κατεδάφιση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και την τρόικα, η υποστελέχωση και η συνειδητή στέρηση οικονομικών και άλλων μέσων από τους δημόσιους και ελεγκτικούς μηχανισμών «μετέτρεψαν όλη τη χώρα μας σε Μανωλάδα» μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και τους χώρους πολλών επιχειρήσεων σε στρατόπεδα εργασίας με εργαζομένους χωρίς ασφάλιση και χωρίς δικαιώματα. Η κυβέρνηση, που υποκρίνεται ότι δήθεν τώρα με αφορμή τα γεγονότα της Μανωλάδας κατάλαβε ότι κυριαρχεί στη χώρα μας εργασιακή ζούγκλα, έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες, γιατί συνεχίζει τις ίδιες μνημονιακές πολιτικές που δημιουργούν αυτό το χάος της εργοδοτικής ανομίας και αυθαιρεσίας.

To Γραφείο Τύπου