Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
25/04/2013

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, βουλευτή Β΄ Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνου επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπ. Εργασίας, για την απόρριψη από τον ΣΕΒ του αιτήματος της ΓΣΕΕ για τον κατώτερο μισθό

Με τη σημερινή στάση του ΣΕΒ και τις δηλώσεις του προέδρου του αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ήταν υποκριτικά και κροκοδείλια τα «περσινά δήθεν δάκρυα» του για την κατάργηση και μείωση από την κυβέρνηση και την τρόικα του κατώτερου μισθού.

Ο ΣΕΒ στηρίζει απερίφραστα και είναι βασικός στυλοβάτης των κυβερνητικών μνημονιακών πολιτικών για κατάργηση και περαιτέρω μείωση του κατώτερου μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, γιατί πρώτα απʼ όλους επωφελούνται οι επιχειρήσεις-μέλη του, στις οποίες προσφέρεται ακόμα πιο φτηνή και απροστάτευτη εργατική δύναμη και εργαζόμενοι σύγχρονοι σκλάβοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αγωνίζεται μαζί με τα εργατικά συνδικάτα για να ανατρέψει αυτές τις ταξικά άδικες κυβερνητικές πολιτικές κατάργησης του κατώτερου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που οδηγούν σε σφαγιαστικές μειώσεις μισθών. Η πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για αποκατάσταση του κατωτέρου μισθού και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που απορρίφθηκε πρόσφατα στη Βουλή από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αποτελεί για μας ζήτημα πρώτης προτεραιότητας, εφόσον αύριο με τους αγώνες και την ψήφο του λαού συμμετέχουμε σε μια κυβέρνηση της Αριστεράς.

To Γραφείο Τύπου