Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
21/07/1998

Εκρηξη της ανεργίας: τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ

Η έκρηξη της καταγεγραμμένης ανεργίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, αποτελεί κόλαφο για την κυβερνητική θριαμβολογία για την πορεία της οικονομίας και υπογραμμίζει το τεράστιο κοινωνικό έλλειμμα της κυβερνητικής πολιτικής.

Η κυβέρνηση επικαλείται την άνοδο του χρηματιστηρίου για την επιτυχία της πολιτικής της. Η κοινωνία όμως δεν ζει στο ρυθμό του χρηματιστηρίου. Ούτε τα κοινωνικά προβλήματα αντιμετωπίζονται με την άνοδο του δείκτη.

Τα ρεκόρ του χρηματιστηρίου πηγαίνουν παράλληλα με τα ρεκόρ της ανεργίας και της νέας φτώχειας.

Έτσι χτίζονται σήμερα δύο Ελλάδες. Η Ελλάδα της ανεργίας και η Ελλάδα της προκλητικής κερδοφορίας.

Την ίδια ώρα που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ η καταγεγραμμένη ανεργία τον Ιούνιο πλησιάζει το 10% του εργατικού δυναμικού, η απορρόφηση των πόρων του κοινωνικού ταμείου βρίσκεται στο 35% και η απορρόφηση των πόρων για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού στο 25%. Με την αναμόρφωση του 2ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης που αποφασίζεται σήμερα θα χαθούν οριστικά πόροι από την Παιδεία, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και άλλα ζωτικής σημασίας προγράμματα που θα κάλυπταν στοιχειώδεις ανάγκες κοινωνικής προστασίας.

Η κυβέρνηση βαθαίνει τα ελλείμματα κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής προστασίας ενώ με την πολιτική της ευνοεί την κερδοσκοπία αδιαφορώντας για τις ανάγκες της εργασίας και της κοινωνίας.

Το Γραφείο Τύπου

To Γραφείο Τύπου