Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
25/04/2013

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Παπαδημούλη στον Alpha 989

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 (Σπ.Χαριτάτος) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Για μια ακόμη φορά η μνημονιακή συγκυβέρνηση επαναλαμβάνει το ίδιο κακόγουστο κόλπο: βάζει όλα τα μέτρα που ζήτησε η Τρόικα σε ένα μόνο άρθρο και τα φέρνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή. Πρόκειται για κατάργηση κάθε έννοιας δημοκρατίας, κοινοβουλευτισμού και σοβαρού διαλόγου. Στην προσπάθειά τους αυτή, να περάσουν δηλαδή τα νέα μέτρα στο άψε-σβήσε, οδηγούνται ακόμη και στο να καταργούν ρυθμίσεις που οι ίδιοι ψήφισαν πριν από λίγες εβδομάδες. Από την άλλη, οι αντιρρήσεις Ρουπακιώτη συνίστανται σε μία διάταξη που θέλουν να περάσουν, με την οποία θα καταργούνται αποφάσεις δικαστηρίων που δίνουν τη δυνατότητα σε ανθρώπους που πήραν το δρόμο της εφεδρείας ή της απόλυσης να παραμείνουν στην εργασία τους. Έχουμε δηλαδή μία «χοντρή» παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Στο τέλος, παρά τις «κόνξες», θα γίνει αυτό που θέλει η Τρόικα

Ο κ. Ρουπακιώτης, φέρεται να αρνείται να συνυπογράψει, αλλά από το κόμμα του, τη ΔΗΜ.ΑΡ, διαβεβαιώνουν ότι θα καταλήξουν σε συμφωνία και μέχρι το απόγευμα θα έχουν ρυθμιστεί τα πάντα ανάμεσα στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους. Οπότε, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Θυμίζω ότι στο παρελθόν, με παρέμβαση Κουβέλη, ο κ. Ρουπακιώτης είχε υπογράψει παλαιότερη ρύθμιση με την οποία ούτε και τότε συμφωνούσε. Η αίσθηση που έχω είναι, ότι στο τέλος, παρά τις διάφορες «κόνξες», άλλες από τις οποίες έχουν ουσία και άλλες είναι απλώς επικοινωνιακού χαρακτήρα, θα γίνει αυτό που θέλει η Τρόικα, το οποίο εκτελωνίζει ο κ. Στουρνάρας και υπογράφει ο κ. Σαμαράς.

Το σίγουρο είναι ότι όταν με νόμο καταργείς ρύθμιση που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε πριν από μερικές εβδομάδες και καταργείς και δικαστικές αποφάσεις, αυτό δεν είναι καλό, ούτε για την κοινωνία, ούτε για τους πολίτες, ούτε για την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

To Γραφείο Τύπου