Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
22/07/1998

Το Ν/Σ για τις εργασιακές σχέσεις

22 Ιουλίου 1998

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Μεταρρύθμιση και όχι απορρύθμιση χρειάζεται η αγορά εργασίας

Ο ΣΥΝ έχει προτείνει επανειλημμένα την ανάγκη ουσιαστικών αλλαγών στην αγορά εργασίας με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας, της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και την αναβάθμιση των εργαζομένων. Η αγορά εργασίας χρειάζεται μεταρρύθμιση και όχι μεγαλύτερη απορρύθμιση με κεντρικούς άξονες:

το 35ωρο χωρίς μείωση των αποδοχών, την ενίσχυση της πλήρους απασχόλησης και τον δραστικό περιορισμό των ελαστικών μορφών απασχόλησης , την πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας.

Η κυβέρνηση παρά την κατακραυγή που έχει ξεσηκώσει το αντεργατικό και αναχρονιστικό της νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, ετοιμάζεται να το καταθέσει στην Βουλή, εσπευσμένα την επομένη βδομάδα, με οριακού χαρακτήρα διαφοροποιήσεις .

Ο ΣΥΝ θα προβάλλει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του και την εναλλακτική του πρόταση στο κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Όμως καλούμε έστω και τώρα την κυβέρνηση να μην καταθέσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στην Βουλή και να επανέλθει με νέα βάση συζήτησης με προτεραιότητα την μείωση του χρόνου εργασίας και με αποδοχή των προτάσεων των συνδικάτων ώστε να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά προβλήματα . Για να μην προστεθεί ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα που θα διογκώσει τις ανισότητες και την ανεργία και θα συνεχιστεί μια πορεία ανακατανομής εισοδημάτων και δικαιωμάτων σε βάρος των εργαζομένων.

To Γραφείο Τύπου